Кетчуп чи гірчиця — що корисніше?

391 0

Ми у соцмережах:

Кетчуп чи гірчиця — що корисніше?

І кетчуп, і гірчицю можна додавати в найрізноманітніші страви. Однак їхні поживні властивості значно відрізняються. Дієтологи стверджують, що один з цих соусів більш корисний для здоров’я.

Класичний кетчуп містить томати, оцет, різні види кукурудзяного сиропу, сіль і спеції. При цьому в одній столовій ложці кетчупу міститься в середньому 19 калорій, близько чотирьох грамів цукру і 150 мг натрію.

Хоча в кетчупі більше цукру і солі, ніж в інших приправах, але експерти кажуть, що це одне з найкращих джерел лікопіну, антиоксиданту, який захищає від раку простати.

Класична гірчиця містить гірчичне насіння, оцет, сіль і спеції, але зазвичай не містить цукру, якщо це не медова гірчиця. В одній чайній ложці гірчиці зазвичай міститься 3–5 калорій і близько 110 мг натрію.

Хоча гірчиця не є значним джерелом багатьох поживних речовин, вона, як правило, не містить цукру, трансжирів і холестерину.

Гірчиця, як правило, корисніша від кетчупу. У ній менше калорій і немає кукурудзяного сиропу з високим вмістом фруктози, як у більшості кетчупів. Солоний присмак гірчиці не дозволить вам з’їсти занадто багато і перевищити рекомендовану кількість натрію.

У той же час кетчуп у великих кількостях може підвищити рівень цукру в крові та викликати кислотний рефлюкс у людей, які страждають на печію.

Обидва соуси можуть вписатися в здорове харчування, якщо вживати їх помірно.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також