Українська армія перейшла у глуху оборону

1044 0

Ми у соцмережах:

Українська армія перейшла у глуху оборону

По всій лінії фронту Збройні сили України перейшли до активної оборони.

 Лише на плацдармі на лівому березі Дніпра у Херсонській області українські сили намагаються наступати, повідомляє BBC.

Ситуацію на фронті яскраво демонструє протистояння в районі села Роботине, що на Запоріжжі. Влітку українська армія тут активно наступала, проте не змогла пробитися через дві російські лінії оборони, зазнавши великих втрат.

Тепер окопи навколо Роботиного щодня атакують російські підрозділи, а українські війська намагаються негайно контратакувати, якщо втрачають позиції.

- Є відрізок землі у 100-200 метрів, який постійно переходить із рук до рук, - говорить український військовий «Планшет».

Особливо руйнівними залишаються російські повітряні удари, під час яких застосовують керовані авіабомби, що несуть 500 кг вибухівки.

- Вони їх скидають парами, вісім штук протягом години. Звук при цьому такий, наче на тебе падає винищувач, - розповідає інший військовий з позивним «Кіт».

Широке застосування Росією дронів унеможливлює пересування військових на відкритій місцевості протягом дня.

Українські військові теж використовують дрони, але часто тому, що снарядів для артилерії дедалі більше не вистачає. А дрони - дешева і швидка зброя для атак на російську техніку та піхоту поблизу.

При цьому російські військові використовують дрони не лише для ударів по ЗСУ, а й для диверсій.

Росіяни іноді відтворюють з дронів звуки стрілянини, щоб українські військові подумали, що на них наступають, і виявили свої позиції.

Деякі солдати ЗСУ також кажуть, що Росія використовує дрони для скидання гранат зі сльозогінним газом. Він спричинює сильний біль в очах і печіння. Солдат не може дихати.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також