Сергій Головня: «Не вистачило холодної голови»

587 0

Ми у соцмережах:

Сергій Головня: «Не вистачило холодної голови»

Після 28-річної перерви рівненський спідвеїст знову брав участь у фіналі юніорського чемпіонату світу. У 1992-му в Німеччині виступав Віктор Гайдим, і от у 2020-му на чемпіонат світу до Чехії поїхав гонщик, якого Віктор Гайдим тренує, — Марко Левішин.

Гонка для Марка вийшла непростою. У кожному із заїздів він боровся за перемогу, але оскільки бажання ще недостатньо підкріплене майстерністю, кілька разів падав, гнув мотоцикл, а відтак втрачав очки. У підсумку Левішин набрав 4 пункти (12 місце), але при цьому в одному із заїздів він переміг майбутнього віцечемпіона, а в іншому випереджав (поки не впав) бронзового призера.

— На чемпіонаті Європи торік від багатьох фахівців мені довелося чути, що Маркові не вистачає техніки. Цього разу в нас була чудова техніка, але не вистачило холодної голови, — поділився враженнями від виступу на чемпіонаті світу менеджер спортсмена Сергій Головня. — Завдання було спочатку потрапити до півфіналу. І воно було реальним. Але так вже склалося, що в заїздах зі слабшими суперниками Марко програвав або падав, а із сильними — вигравав. Він гарячий хлопець, не думає про стратегію на гонку, а хоче вигравати у кожному заїзді. Так, у першому старті, коли дискваліфікували англійця, можна було без боротьби здобувати одне очко, але Левішин поборовся, зрештою впав і травмував ключицю. У другому заїзді — їхав першим, але втрапив у яму і знову впав. У заключному заїзді впав на останньому віражі, підвівся і фінішував другим, але суддя запалив червоне світло, не зарахувавши очки. Отож Марко набрав чотири очки, а втратив щонайменше сім. Гонщик, який набрав 11 очок, у підсумку став четвертим. З одного боку, ми відчуваємо, що десь втратили свій шанс, адже були готові на більше, з іншого — п’ять років тому я й подумати не міг, що зі своїм гонщиком буду у фіналі чемпіонату світу. Крім того, Маркові 20 років, і в нього ще є рік, щоб продемонструвати свою майстерність на юніорському рівні.

Ще один офіційний міжнародний старт чекає на Марка Левішина наступного тижня. 12 жовтня у польському Гданську відбудеться фінал юніорського чемпіонату Європи.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також