Головнокомандувач Сирський: ЗСУ мають тактичний успіх на двох напрямках

472 0

Ми у соцмережах:

Фото: facebook.com/UALandForces

Ситуація на фронті залишається складною, але українські військові здобули перевагу на двох напрямках фронту. Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

За словами головкома, на фронті найбільш жорсткі бої зараз тривають у районах Першотравневого та Водяного, а також на схід від Часового Яру, де російські окупанти намагаються прорвати українську оборону. Місто залишається під контролем України попри численні атаки окупантів. На Куп'янському та Лиманському напрямках українські війська мають тактичний успіх, повідомляє "Експрес" 

Сирський розповів про ситуацію на фронті
Олександр Сирський констатував, що ситуація на фронті залишається складною. Окупанти, маючи перевагу в повітрі, ракетах та артилерійських боєприпасах, “продовжують наступальні дії вдень і вночі, у тому числі застосовують штурмові групи за підтримки бронетехніки”.

На окремих напрямках ворог намагається вести штурмові дії в пішому порядку, хвилями від взводу до роти, іноді батальйону.

Особливо складна обстановка, за словами Сирського, склалася на Бахмутському напрямку в районах на схід від Часового Яру та Кліщіївки; на Авдіївському — в районах Бердичів, Орлівки, Водяного, Первомайського; на Новопавлівському - в районі Новомихайлівки.

- Часів Яр залишається під нашим контролем, всі спроби противника прорватися в населений пункт зазнали невдачі,підкреслив головнокомандувач ЗСУ.

Тим часом на Лиманському напрямку супротивник веде локальні наступальні дії в районах Білогорівки, Веселого; на Оріхівському — у районах Роботино та Вербового з метою відновлення втрачених позицій; Херсонською — намагається витіснити українські війська з плацдарму на лівому березі Дніпра в районі Кринок. Але успіху на цих напрямках росіяни не мають.

- Водночас на Куп'янському та Лиманському напрямках ми маємо і певний тактичний успіх,зазначив Сирський.

Лівий берег. Військові підняли прапор України 
Екіпаж БпЛА одного з підрозділів 124 окремої бригади територіальної оборони ЗСУ повісив прапор України на окупованій території лівого берега Дніпра. Про це повідомила пресслужба бригади.

- Робота екіпажу БпЛА одного з наших підрозділів. Ворог завжди повинен пам'ятати, що йому нічого робити на нашій землі, тож ми щодня йому нагадуємо про це "подарунками", а також й наочно, — написали у повідомленні.

Український прапор розмістили за допомогою двох безпілотників Мавік-3 пілоти з позивними "Електронік", "Гітарист", "Скіп" та "Пірат".

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також