Чи може Рівне купувати дрони для ЗСУ?

1324 0

Ми у соцмережах:

Чи може Рівне купувати дрони для ЗСУ?

Нині по всій країні тільки й чути про черговий збір на дрони для військових, адже для бійців на фронті — це «очі та вуха», а часом і потужна зброя, щоб поцілити нею в окупантів. Так само кошти на летючу техніку періодично збирають і в Рівному. Та виявляється, волонтерам придбати її значно простіше, ніж міській владі. Бо тут є свої нюанси.

Тамара Тимощук, міська депутатка, під час сесії поцікавилась:

— Ми можемо, виділяючи кошти на потреби військових, вказати, що на них купити? Чому ми щось робимо у місті, але не звертаємо уваги на головне питання для війни — потрібні дрони, за ними увесь час звертаються. Можна десь вказати, щоб ці кошти витратити на дрони від Рівного для наших хлопців? Або роз’яснити, що місто їх закупити не може.

Віктор Шульга, начальник міського управління бюджету та фінансів:

— Загалом виділено понад 200 млн грн саме для військових. А в цьому бюджеті ми додатково виділяємо на програму з мобілізаційної і оборонної роботи 15 млн гривень і розподіляємо з програми на допомогу військовим частинам у вигляді субвенції 6,4 млн.

Щодо дронів, то якщо є звернення від військових частин і там є прохання виділити кошти на дрони — ми після того, як прийнято рішення на сесії, повідомляємо, що кошти виділено, на дрони конкретно. Але навіть у цих цифрах, що я називав сьогодні, 3 млн і 1,4 млн, — це кошти, які виділяються саме на придбання дронів. Виконавчий комітет хотів сам придбати, але це неможливо.

Марія Корнійчук, керуюча справами міськвиконкому:

— Це питання дуже часто порушується. Ми спробували закупити дрони за бюджетні кошти, зв’язалися з заводом. Але на рівні казначейства нам сказали: «У вас будуть проблеми». Але ми таку спробу зробили.

Олександр Третяк, міський голова Рівного:

— Справді, як орган місцевого самоврядування ми не можемо за бюджетні кошти купувати речі і товари військового призначення — зокрема, дрони. Тому найпростіший варіант і найкращий: на звернення військових ми виділяємо кошти на їхні військові частини і вже вони можуть самі за кошти платників податків міста купувати ці дрони і використовувати їх.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також