Опалення дійсно може бути економним - інженери провели дослідження на реальному обʼєкті

2180 0

Ми у соцмережах:

Опалення дійсно може бути економним - інженери провели дослідження на реальному обʼєкті

У сучасному світі, де енергоефективність стає все більш важливою, теплові насоси визнані одними з найефективніших систем опалення для великих приміщень. Новітні енергоефективні технології дозволяють їм працювати економно, забезпечуючи комфортну температуру в приміщеннях різного розміру та призначення.

Інженери сервісного центру Cooper&Hunter провели дослідження взявши за основу приміщення розміром 800 квадратних метрів, де в самий холодний місяць (січень) тепловий насос використав 2800 кВт, плюс циркуляційні насоси спожили 600 кВт. В результаті загальне споживання електроенергії склало 3400 кВт за місяць для обігріву даного приміщення. Це можна порівняти з невеликим приватним будинком на Рівненщині в 150 квадратних метрів, який опалює електрокотел. Тобто ефективність роботи теплового насосу більша мінімум у чотири рази, що неодмінно зменшить розмір вашої плати за тепло.

Таким чином можна побачити, як тепловий насос стає ключовим фактором у зменшенні витрат на опалення. Однією з основних переваг енергозберігаючих теплових насосів є їх здатність використовувати відновлювальні джерела енергії, такі як тепло повітря, землі та води, для перетворення його на тепло.

Це дозволяє їм працювати ефективно навіть за низьких температур та зменшує залежність від традиційних джерел енергії, таких як газ, електрика чи тверде паливо. Таким чином, встановлення енергозберігаючого теплового насосу може стати вигідним інвестиційним рішенням для будь-якого приміщення.

Принцип роботи теплового насоса досить простий і складається з наступних етапів: у зовнішньому блоці теплового насоса розташований потужний вентилятор, який забирає повітря з вулиці. Далі відбувається прямий контакт зовнішнього повітря із випарником (теплообмінником). Всередині випарника циркулює по замкнутому контуру холодоагент, який нагрівається та випаровується (тобто переходить у газоподібний стан). Особлива властивість холодоагенту це кипіння при низьких температурах. Газоподібний холодоагент надходить у компресор (який працює від електрики), де відбувається його стискання. При стисканні підвищується тиск і температура холодоагенту.
 

Сприяє встановленню теплових насосів й держава, яка розробила програму 5:7:9. Вона дозволяє малим та середнім підприємствам отримати кредити під теплові насоси зі зниженою процентною ставкою, сприяючи їхньому переходу на енергоефективні технології. Завдяки цій програмі, компанії можуть встановлювати теплові насоси за вигідними умовами, що допомагає зменшити витрати на опалення та підвищити екологічну стійкість їхніх діяльностей. Такий підхід сприяє не лише зростанню конкурентоспроможності підприємств, але й сприяє вирішенню екологічних проблем та зменшенню викидів CO2.

Для отримання докладної інформації, зателефонуйте за номером 0965967911.

Ми не лише продаємо обладнання, але також надаємо професійні послуги з монтажу та обслуговування теплових насосів.

@ — друкується на правах реклами.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також