Олігарх-втікач збудує з корейцями у Рівному «Хімічний індустріальний парк»

11632 0

Ми у соцмережах:

Олігарх-втікач збудує з корейцями у Рівному «Хімічний індустріальний парк»

Угоду про співпрацю Group DF International та Hyundai Engineering Co. підписано сьогодні у Відні. Вона дає старт проекту «Хімічний індустріальний парк», який передбачає будівництво низки заводів у Рівному: завод з виробництва азотних добрив та «екологічно чистого» водню та аміаку.

Group DF International спільно з Hyundai Engineering Co. Limited збудують промисловий хімічний індустріальний парк у місті Рівному. 12 квітня  у Відні (Австрія) Дмитро ФІРТАШ, засновник і голова Group DF, і виконавчий директор Hyundai Engineering Хієон-Сунг ХОНГ (Hyeon-Sung HONG) підписали угоду, яка дала старт цьому проекту.

У рамках масштабного проекту передбачено будівництво заводів із виробництва «екологічно чистого» аміаку, азотних добрив та інших похідних хімічних продуктів, також включає створення першого в Україні виробництва водню та аміаку на основі відновлюваних джерел електроенергії.

Роберт ШЕТЛЕР-ДЖОНС, виконавчий директор Group DF International GmbH:

«Упевнений, що підписаний сьогодні стратегічний документ є дуже важливим для майбутнього відновлення України. Цей проект здатний змінити роль української хімії та української економіки на промисловій карті ЄС. Компанія, з якою ми починаємо працювати, має колосальний досвід та експертизу в галузі проектування та будівництва промислових об’єктів. Новий стратегічний бізнес-альянс може надати хорошу синергію. Я впевнений, що саме великий український бізнес очолить поновлене відновлення економіки країни. І ми вже добре розуміємо свою роль: у співпраці з Hyundai будемо у фарватері відновлення української хімії».

Хієон-Сунг ХОНГ (Hyeon-Sung HONG), виконавчий директор компанії Hyundai Engineering Co., Ltd.

«У наших країн дуже схожий досвід. 70 років тому через війну наша економіка була знищена і ми її відбудовували. З нашого досвіду ми знаємо, що дуже важливо відбудувати інфраструктуру та промислові об’єкти. Тому ми вважаємо, що співпраця між нашими компаніями має символічне значення. Ми сподіваємося, що наш практичний досвід у проектуванні та будівництві великих промислових об’єктів в ЄС та в Азії буде корисним і в Україні».

Раніше повідомлялося, що 15 листопада 2023 року Group DF International GmbH та південно-корейська Hyundai Engineering Co.Limited уклали Меморандум про взаєморозуміння, який передбачав співпрацю сторін через створення спільних інвестиційних проектів у галузі виробництва добрив як на території України, так і в інших юрисдикціях. Зокрема, йдеться про плани спільної реалізації проектів будівництва нових та реконструкції існуючих хімічних заводів, що належать Групі.

 

Hyundai Engineering Co., Ltd. або HEC – корейська компанія, заснована у 1974 році. Компанія забезпечує інженерні рішення для промисловості та є глобальним гравцем у галузі промислового будівництва, архітектури, інфраструктури, а також управління активами. Hyundai Engineering здійснює свою діяльність у галузі екологічно чистої енергії. У галузі промислового будівництва компанія надає комплексні рішення у галузі інженерного проектування, а також проектування будівництва, закупівель та будівництва великих промислових об’єктів. Сфери бізнесу: заводи хімічного машинобудування, електростанції, зелена енергетика, будівництво, будівництво, інфраструктура, управління активами.

 

 

  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також