Релігійна громада села на Дубенщині переходить з УПЦ МП в ПЦУ

5223 0

Ми у соцмережах:

Релігійна громада села на Дубенщині переходить з УПЦ МП в ПЦУ

У селі Тур'я провели збори щодо переходу з УПЦ МП в ПЦУ. За це проголосували 60 із 85 вірян місцевої релігійної громади.

Попередній священник через хворобу покинув парафію. Тепер релігійна громада чекає на нового священника ПЦУ.
Про це в коментарі Суспільному розповів староста Смизької селищної ради Андрій Фінюк.

Йдеться про Анно-Зачатіївську парафію села Турʼя, Дубенського району.  Зі слів старости, загалом в голосуванні за перехід до УПЦ взяло участь 85 людей, з яких 60 проголосувало за перехід, 12 — проти, решта — утрималися.

- Атмосфера була трохи напруженою. Ще перед початком зборів люди трохи поконфліктували. Але в.о. благочинного Дубенського благочиння отець Володимир заспокоїв присутніх своєю проповіддю — і люди стали лояльніші, — додав Андрій Фінюк.

Як розповів староста, декілька тижнів тому попередній настоятель через хворобу покинув парафію у селі Тур'я. Служив там майже 20 років. Тоді люди згуртувалися, попередньо провели опитування та вирішили організувати збори, щоб перейти до ПЦУ.

Доки будуть вирішувати юридичні питання, обов'язки настоятеля храму буде виконувати протоієрей Павло Антонюк. Він був присутній на зборах парафіяльної громади.

- Нас з виконувачем обов'язків благочинного Дубенського благочиння отцем Володимиром запросили взяти участь у зборах. Ми в збори не втручалися. Люди самі все організовували і проводили. Організатори дотримувалися всіх юридичних порядків. Також вибрали голову релігійної парафіяльної ради,розповів отець Павло.

Протоієрей Павло Антонюк очолює парафію в селі Берег, яка майже два роки тому перейшла до ПЦУ. Окрім того, він є військовим капеланом і в червні планує поїздку на Схід. Тому в Тур'ї служитиме тимчасово. У Вербну неділю він відслужив святкову літургію у Свято-Анно-Зачатіївській парафії села Тур'я.

- Поки свято Пасхи, поминальний тиждень, то я буду служити на цій парафії. А вже після свята сюди направлять священника, який постійно буде опікуватися храмом і людьми, — додав отець Павло.

Станом на кінець 2023 року, на Рівненщині під упорядкуванням УПЦ МП було 404 церкви. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також