Збираються оскаржити поновлення на посаді головлікаря Івана Зими

1373 0

Ми у соцмережах:

Збираються оскаржити поновлення на посаді головлікаря Івана Зими

Здолбунівський районний суд скасував розпорядження голови облради про звільнення Івана Зими з посади головного лікаря Рівненської обласної лікарні. Це підтвердили в облраді й уточнили, що готові подавати апеляцію. Адвокат Івана Зими заявив, що на роботу його клієнт може повернутися вже 12 серпня, тобто сьогодні.

Здолбунівський районний суд 11 серпня задовольнив позов Івана Зими щодо поновлення на посаді головного лікаря Рівненської обласної лікарні. Так, суд визнав протиправним розпорядження голови облради і наказ в.о. головного лікаря закладу від 1 червня про звільнення медика. Це Суспільному підтвердила речниця облради Юлія Василенко.

"В обласній раді готові подавати апеляцію щодо рішення суду про поновлення Івана Зими на посаді. Також фахівці юрвідділу облради звертатимуться за роз’ясненням до Здолбунівського районного суду, аби той роз’яснив своє рішення, а саме, як голова обласної ради повинен поновити Івана Зиму на цій посаді – своїм розпорядженням чи на підставі рішення сесії обласної ради", – повідомила Юлія Василенко.
Адвокат Івана Зими Володимир Гнатущенко Суспільному повідомив, що рішення суду є негайним до виконання і вже 12 серпня його клієнт може вийти на роботу. Якщо йому будуть у цьому перешкоджати, то звертатимуться у виконавчу службу, додав Володимир Гнатущенко.

Суспільне намагалося отримати коментар Івана Зими, але за відомим журналістам номером ніхто не відповідав.

Нагадаємо, комісія обласного управління охорони здоров'я встановила, що за спалах коронавірусу в лікарні повинне відповідати керівництво закладу. Станом на 23 квітня там було інфіковано 72 особи.

Що відомо
1 червня голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук підписав розпорядження про звільнення головного лікаря обласної клінічної лікарні Івана Зими. У мотиваційній частині вказав, що підставою для цього стала як ситуація із масовим інфікуванням медиків, так і звернення від прокуратури про нібито порушення, допущені в розробці проєкту на ремонт частини закладу.
5 червня сесія Рівнеоблради спробувала, але не повернула Івана Зиму на посаду головного лікаря. Після майже годинної дискусії та суперечок, не вистачило спершу шістьох, а потім одного голосу, аби скасувати рішення голови ради про звільнення лікаря.
13 липня стало відомо, що конкурс на посаду головного лікаря Рівненської обласної клінічної лікарні заборонив суд. В облраді назвали таке рішення необґрунтованим та незаконним, відтак, звернулись до цього ж суду щодо скасування заходів забезпечення позову Івана Зими.
Пізніше суд скасував своє рішення і конкурс на головлікаря почався.
31 липня конкурсна комісія визначилась із кандидатом на посаду головного лікаря Рівненської обласної клінічної лікарні. Серед двох претендентів вибрали Віктора Ткача.
Профільна комісія облради 7 серпня погодила кандидатів на керівні посади чотирьох медзакладів Рівненщини, в тому числі – кандидатуру Віктора Ткача на посаду головного лікаря обласної лікарні. Термін, на який голова облради мав підписати з переможцем конкурсу контракт, депутати повинні були визначити на сесії 21 серпня.
Руслан Савуляк .


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також