Як полегшити болі в суглобах узимку

744 0

Ми у соцмережах:

Як полегшити болі в суглобах узимку

Зима, а отже, й холод, призводить до загострення деяких хронічних захворювань. Так, зниження температури повітря впливає на суглоби та м’язи і може викликати біль у колінах або спині. Корисна їжа, фізичні вправи та збереження тепла допоможуть полегшити сезонні нездужання.

Підтримуйте вагу. Зайва вага чинить надмірний тиск на суглоби, викликаючи напруженість, тому підтримка здорової маси тіла допоможе уникнути їхнього перевантаження.

Харчуйтеся правильно. Збалансований раціон, що включає білки, корисні жири та клітковину, запобігає болісним відчуттям у суглобах. Водночас надлишок оброблених продуктів у меню може викликати їхнє запалення.

Будьте активними. З роками фізична активність людини зменшується, що призводить до погіршення загального стану організму. Тож не відмовляйтеся від фізичних навантажень, а взимку рухайтесь у закритому приміщенні для збереження здоров’я суглобів. Крім того, бажано не відмовлятися від виконання фізичних вправ, які тренують ваші кістки, м’язи та сухожилля.

Одягайтеся тепліше. Корисним буде захист суглобів від холоду. У теплі м’язи розігріваються та стають еластичнішими та готовими до активності.

Звісно, хронічні захворювання суглобів потребують постійного нагляду та виконання лікарських рекомендацій, однак дотримання простих порад у повсякденному житті допоможе запобігти погіршенню та продовжить повноцінне життя.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також