Вони замовчували про хворих на коронавірус два тижні – голова Рівненської облради про звільнення Зими

7457 0

Ми у соцмережах:

Вони замовчували про хворих на коронавірус два тижні – голова Рівненської облради про звільнення Зими

Депутати Рівненської облради намагалися скасувати звільнення головного лікаря обласної лікарні Івана Зими.

 На сесії виступала медичний директор лікарні Лариса Обуховська, яка зазначала, що спалах коронавірусу в обласній лікарні відбувся через погану забезпеченість лікарів засобами захисту.

Інші депутати стверджували, що Зима не винен у спалаху, адже це пандемія, а голова обласної ради Олександр Данильчук одноосібно розірвав контракт, не погодивши це з обласною радою.

Депутат від «Солідарності» Юрій Благодир запропонував компромісне рішення, яке полягає в тому, щоб призупинити наказ голови обласної ради про звільнення Зими та провести службове розслідування. На час розслідування Іван Зима залишився б головним лікарем, але був би відсторонений від посади.

На сам кінець слово взяв голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук, який поділився, що в обласній лікарні два тижні замовчували велику кількість інфікованих серед медичного персоналу:

- Я йому (Зимі – прим.ред.) одразу сказав, що слідкуй аби не було хворих, бо рознесеться. Разом із тим був факт, коли він віддав в оренду приватній фірмі комунальні приміщення за 500 гривень в місяць. Зважаючи на усі ці факти, я не міг прийняти рішення про розірвання із ним контракту. Робота в лікарні була погано організована.

Рішення про відміну звільнення Зими не набрала необхідної кількості голосів.

Читайте також по темі: Звільнили головного лікаря Рівненської обллікарні

Покарали за спалах коронавірусу в Рівненській обллікарні

У спалаху коронавірусу в обласній лікарні звинуватили керівника Івана Зиму


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також