Військова медсестра з Рівненщини під кулями протягнула пораненого бійця

1894 0

Ми у соцмережах:

Військова медсестра з Рівненщини під кулями протягнула пораненого бійця

Військова медсестра Світлана, яка родом з Острожчини, представлена до державної нагороди Богдана Хмельницького третього ступеня.

24-річна жінка під кулями рятувала поранених побратимів, які потрапили під обстріл у районі Шумів.

Ведення вогню не припинялося, бойовики стріляли з мінометів, також працював снайпер. Тоді загинули четверо військових, двоє були поранені.

«Ця історія вразила навіть досвідчених військових кореспондентів. Загиблих у м'ясорубці, яку минулого тижня ворог влаштував українським захисникам під Шумами, могло бути більше. Але ця тендітна дівчина не віддала смерті нашого бійця: витягнула пораненого прямо під прицільним кулеметним вогнем. Вона пішла під обстріл, попри те, що бойовики відмовлялись припинити вогонь. Так. Саме так, як показуть в епічних фільмах. Тільки, на відміну від кіно, кров і кулі були справжні. Як і врятоване життя хлопця. Світлану керівництво бригади представило до нагородження орденом Богдана Хмельницького. Сподіваюсь, такий подвиг молодої лікарки-реаніматолога, яка вирішила, що її місце на фронті захищати Україну, буде гідно відзначений державою», - написав на сторінці у Facebook Андрій Цаплієнко.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також