Винесли вирок водійці, яка у 2016 на смерть збила людину біля Рівного

2279 0

Ми у соцмережах:

Винесли вирок водійці, яка у 2016 на смерть збила людину біля Рівного

Кримінальне провадження за фактом смертельної ДТП, яке було відкрито ще у листопаді 2016 року, розслідували два роки, а суд розглядав — п’ять.

У листопаді 50-річна жителька колишнього Костопільського району, керуючи автомобілем «Volkswagen Transporter», здійснила смертельний наїзд на 58-річного чоловіка у селі Яполоть.

Водійка викликала «швидку» та повідомила про подію поліції. Відповідно до огляду, вона була твереза, що підтвердила і експертиза.

У своїх показаннях жінка заперечувала свою вину: запевняла, що не наїжджала на пішохода та зупинилась завчасно. Однак  свідки стверджували зворотнє. 

Крім того, результати експертизи показали, що характер та локалізація травм свідчить про те, що загиблий отримав їх прижиттєво — внаслідок наїзду транспортного засобу. Також відповідно до експертизи, чоловік перебував у горизонтальному положенні, а наявність етилового спирту в крові становила 4,59 проміле.

Обставин, що обтяжують покарання, судом не встановлено, а пом’якшуюча – вчинення злочину вперше та позитивна характеристика за місцем проживання.

Днями суд визнав 50-річну жительку Рівненського району винною та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на п’ять років. Однак її звільнили від відбування основного покарання з випробуванням, якщо вона протягом двох років не вчинить нового злочину і виконає покладені на неї обов’язки: повідомляти про зміну місця проживання органи пробації та періодично з’являтись в установу для реєстрації.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також