Увійшов в десятку кращих зварників з шести країн світу юнак з Рівненщини

5098 0

Ми у соцмережах:

Денис Котлярчук на змаганнях у Чехії. Facebook Вище професійне училище Володимирець

Денис Котлярчук з вищого професійного училища Володимирця увійшов в десятку кращих зварників у міжнародному конкурсі "Gold Cup Linde" у Чехії. Він посів восьме місце за методом дугового зварювання покритим електродом. Загалом у змаганні взяли участь 132 конкурсанти з Чехії, України, Болгарії, Китаю, Німеччини та Словаччини.

Про це повідомили у Facebook Вищого професійного училища № 29 Володимирця. Суспільному Денис Котлярчук розповів, що такий результат став для нього несподіванкою:

- Це перший мій досвід поїздки за кордон і перший досвід участі у такому конкурсі професійної майстерності. Спочатку ми спробували працювати на їхньому обладнанні, а на наступний день ми вже брали участь у змаганні. Я не хвилювався, бо завдання були знайомі, чогось нового, чого я не знав чи не вмів, не було. Ми перед поїздкою чотири дні тренувалися у Вінниці, то всі завдання були схожі на ті, що ми робили під час тренування. Я не очікував, що стану восьмим. Бо учасників було багато. Декого дискваліфікували, здається, через те, що не вклалися у час. Мені приємно отримати такий результат на міжнародному рівні. Змагання сподобалися.

Зі слів майстра групи, у якій навчається Денис, Олександра Данечкіна, про конкурс в училищі дізналися від учасників проєкту EdUP, з якими співпрацюють:

- Вони зателефонували й спитали, чи є у нас учні, які можуть добре варити. Скинули завдання-зразки, ці завдання наш учень зробив і ми скинули їм фото. Вони по фото відібрали учасника для конкурсу у Чехії. Наш Денис поїхав у Вінницю на підготовку, там вони переконалися, що він може це робити, гідний представляти Україну. Від нашого ВПУ ми обирали з двох учнів, порадилися, вирішили, що буде Денис.

Як зазначив майстер зварювальників Олександр Решетицький, який готував Дениса до конкурсу та їздив із ним на тренування до Вінниці, за свого вихованця він зрадів:

- Ми їздили з ним по методу 111, це ручне електродугове зварювання, тобто звичайним інвертором. Варили ми пластини у двох напрямках: дві пластини товщиною 12 мм ми зварювали кутовим з'єднанням і дві пластини по 10 мм зварювали у вертикальному положенні, працювали над корінним, заповнювальним і облицювальним швом. У нас же звичайне училище вище професійне, а вже на другому курсі хлопчина не тільки в районі, в Україні, а й за кордоном показав, що в нас є гарні учні, працівники. Для зварників навіть можна роботу і в Україні знайти таким хлопцям, як він. 

Команда представників з України на міжнародних змаганнях у Чехії. Facebook Вище професійне училище Володимирець


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також