У Висоцькому лісництві сьогодні гасили лісові пожежі

1061 0

Ми у соцмережах:

У Висоцькому лісництві сьогодні гасили лісові пожежі

Тривають спільні протипожежні відпрацювання дій лісівників та рятувальників. Тому що оперативне гасіння вогню вимагає знань, умінь та навиків. І ретельної підготовки. Щоб без паніки!

У Висоцькому лісництві філії «Висоцьке лісове господарство» умовну пожежу сьогодні локалізовували лісівники спільно з частинами головного управління ДСНС України в Рівненській області з виявлення, оповіщення та організації гасіння лісових пожеж.

За тактичним задумом, через необережне поводження з вогнем у Висоцькому лісництві виникло загоряння сухої трави. Полум’я перейшло на лісовий масив, лісівники зафіксували низову пожежу.

До місця пожежі прибуває державна лісова охорона з ранцевими обприскувачами, розпочинають гасити вогонь. Через кілька хвилин до місця пожежі прибуває техніка Висоцького лісництва для розорювання протипожежної мінералізованої смуги, яка перешкоджає поширенню низової пожежі. Смугу створювали за допомогою трактора МТЗ-82 з агрегатом ПКЛ-70. Прибувають пожежні модулі та пожежні автоцистерни на базі автомобіля ЗІЛ-131 для гасіння вогню.

Власними силами локалізувати пожежу не вдається і вогонь поширюється лісовою підстилкою. Повідомляють службу «101» про загоряння. На місце події прибувають рятувальники і проводять оперативне розгортання засобів пожежогасіння.

Завдяки спільним зусиллям вогонь оперативно локалізовано, а полум’ю не дозволили поширитись на більшу територію.

- Сьогодні це - інсценовані події. І контрольована ситуація. Хочеться вірити, що інакших пожеж ліси і не знатимуть, - повідомляє Поліський лісовий офіс.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також