У Рівному лікарі врятували кінцівку пацієнта від ампутації

3188 0

Ми у соцмережах:

У Рівному лікарі врятували кінцівку пацієнта від ампутації

У КНП «Центральна міська лікарня» РМР провели складну операцію.

 Медикам вдалося врятувати пацієнта від ампутації завдяки проведеному оперативному втручанню з композитного шунтування нижньої кінцівки.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці установи. 

«Такі операції роблять не в кожному інституті України. Випадок по рятуванню нижньої кінцівки пацієнта, в якого розвинулась критична ішемія внаслідок оклюзійно-стенотичного ураження артерій нижньої кінцівки, насправді, унікальний», — зазначають лікарі.

Судинний хірург Юрій Самойлик, який виконував операцію, розповідає:

«Найчастіше в світі використовують протезування, шунтування. Наш випадок унікальний і складний тим, що пацієнт (66 років), переніс 2 роки тому першу операцію протезування. Була забита судина, наступило явище критичної ішемії, вшили штучний протез. Після цього хворий не в повній мірі виконував рекомендації щодо систематичного прийому кроворозріджувальних препаратів, які забезпечують нормальний кровотік і попереджають тромбування протезу. Через 2 роки наступив тромбоз протезу, знову загрозлива ішемія, почались сильні болі, хворий не спав декілька днів. Звернувся у лікарню, ми відновили прохідність протезу, поставили стент (ендоваскулярно) в найбільш проблемній ділянці. Хворого відновили, він знову повернувся до звичного життя. Людина працююча, активна, знову були огріхи в прийомі призначених ліків. Знову повторна ситуація. Пацієнт звертається, декілька днів його лікували медикаментозно. Ефекту немає. Ми колективно вирішуємо йти на ризикований крок складної реваскуляризації із застосуванням композитного шунта. Була виконана операція екстра анатомічного обхідного композитного шунтування нижньої кінцівки. Тривала вона майже 8 годин».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також