Гастроблогер показав усій Україні, як пече паску родина Марчуків з Рівненщини (ВІДЕО)

1037 0

Ми у соцмережах:

Гастроблогер показав усій Україні, як пече паску родина Марчуків з Рівненщини (ВІДЕО)

У родині Марчуків, яка мешкає у селі Миколаївка Повчанської тергромади на Рівненщині, до приїзду гастроблогера Костянтина Грубича приготувалися дуже грунтовно. Навіть сценарій зустрічі розписали. Тут не лише приготування пасок продумали, а ще й зустріч-прощання, великоднє рукоділля від наймолодших онучок, прикрашання печі ними ж (бо підгледіли ідею у тік-тоці).

Для мене новинкою було, що у цьому краї принципово не покривають паски білою глазуррю, а роблять різні прикраси з тіста, як на коровай. Словом, не стану далі спойлерити. Цей ролик може слугувати навчальним посібником для початківців у пасочній справі. Занадто все уважно і ретельно показано, розказано, з букетом різноманітних лайфгаків, - розповів своїм глядачам Костянтин Грубич.

Ось що написала про рецептуру родинної паски сама Людмила Марчук:

- Для опари нам потрібно: 1 літр теплого молока, 1 стакан цукру, 120 грам свіжих дріжджів, 3 стакани борошна ( все ретельно вимішати і залишити на годину, щоб опара піднялася. До готової опари поступово додаємо:10 цілих яєць, 15 жовтків, 3 стакани цукру, 1 стакан натурального меду, 1 стакан сменани, 250 грам вершкового масла, 3-4 ложки смальцю, 0,5 ложки солі. Прянощі: ванілін, бад'ян, цедра лимона, родзинки або цукати на вибір. Борошна стільки, скільки вбере тісто, воно має бути тугим. Вимішуємо тісто, поступово досипаючи борошно, під кінець замісу вливаємо 1 стакан соняшникової олії і знову вимішуємо. Випікаємо при температурі 180 градусів не менше однієї години.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також