У Корці відкриють соляну кімнату і соціальну пральню (ВІДЕО)

1190 0

Ми у соцмережах:

У Корці відкриють соляну кімнату і соціальну пральню (ВІДЕО)

Соціальну соляну кімнату для проведення галотерапії — дихання повітрям з частинками солі — облаштували у Корецькій міській лікарні

Проєкт реалізували у рамках грантової програми “Браво” за підтримки німецької організації Червоного Хреста, розповів Суспільному представник корецького осередку Олександр Сухий.

За його словами, йдеться про фізіотерапевтичну послугу з оздоровлення.

- Ми як регіон, який сильно постраждав після 86-го року, спостерігаємо, поспілкувавшись з лікарями, який у нас рівень захворювання органів дихання. Сімейний лікар надав інформацію: в нього підписані декларації з 1 141 людиною, і 70% із цих громадян звертаються до них через захворювання органів дихання і алергічних хвороб, — розповів Олександр Сухий.

За день соляною кімнатою зможе скористатися до 56 людей. Для частини населення відвідування такої процедури буде безоплатним, зокрема, для родини військовиків, каже представник корецького Червоного Хреста:

- Переміщені особи також будуть проходити безплатно. Якщо є в когось бажання внести добровільний внесок — ми також не будемо заперечувати, бо є ще питання оплати комунальних послуг. Безплатно в нас будуть проходити галотерапію дітки  хронічними захворюваннями, а саме: з пневмо- та постпневмонічними захворюваннями і астматичними захворюваннями.

На реалізацію проєкт німецькі донори надали понад 350 тисяч гривень. Відкрити соляну кімнату для відвідувачів планують з 2024 року. Також тут надаватимуть послугу соціальної пральні. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також