У Києві знайшли мертвими ексзаступницю генпрокурора України та її доньку

1715 0

Ми у соцмережах:

Ольга Колінько

В Києві у власному житлі знайшли мертвою ексзаступницю генерального прокурора України Ольгу Колінько та її доньку Ярославу у квартирі поруч.

Ольгу Колінько знайшли мертвою 10 січня, коли працівники ЖЕКу у присутності поліції зламали двері житла. Їх викликали сусіди через те, що напередодні по стояку почала текти вода, а власники не відчиняли.

Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на джерела у правоохоронних органах.

71-річна Ольга Колінько уже багато років тяжко хворіла та на вулицю не виходила. За нею доглядала донька, яку знайшли мертвою у сусідній квартирі, що також належала родині.

На місці події працює слідчо-оперативна група та експерти, які з’ясовують обставини смерті жінок.

Ольга Колінько двічі обіймала посаду заступниці генерального прокурора України – від 1993 до 2000 і від 2003 до 2005 роки. У 2001-2003 роках вона очолювала Комітет з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією за президента Леоніда Кучми.

Свого часу Ольга Колінько була одним із головних слідчих у гучній справі колишнього прем’єр-міністра України Павла Лазаренка, який, врешті, був засуджений в США та в Україну ніколи не повертався.

Колінько неодноразово пророкували пост Генерального прокурора України, але головне крісло ГПУ вона так і не посіла. 

Чи не найбільше Колінько відома як гонителька ексгенпрокурора Святослава Піскуна, який певний час був її безпосереднім керівником. Вона звинувачувала його у паралельній комерційній діяльності під час роботи на посту генерального прокурора.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також