За «ласі» ділянки у Рівному — проголосують, але іншим разом?

399 0

Ми у соцмережах:

За «ласі» ділянки у Рівному — проголосують, але іншим разом?

«РВ» уже писало про три сотки землі на вулиці Набережній, які хоче взяти в оренду товариство «Радема-Плюс», що пов’язане з Олександром Сачевчичем — підприємцем, який облаштував скандальні кіоски неподалік автовокзалу. Це земельне питання уже не вперше виноситься на сесію міської ради, але позитивного рішення від депутатів поки немає. Обранці рівнян мали його обговорювати і 25 квітня, однак — зняли з розгляду. Та це не означає, що до нього не повернуться у майбутньому.

Окрім цього шматка землі біля Усті неподалік центру міста, є ще три ділянки, що привернули увагу одного з місцевих депутатів. Підозрює, що це знову — земельні «схеми».

Роман Денисюк, депутат міської ради Рівного:

— Є декілька важливих проєктів рішень, які не варто підтримувати. Зокрема, про зміну цільового призначення землі на Київській. Класична схема привласнення комунальної землі (49 соток) через викуп «під мережі» без аукціону за заниженою вартістю. А на сесію йде вже зміна для будівництва та обслуговування будівель торгівлі. Є ще проєкт про зміну цільового призначення землі на Кавказькій, 32-б для ТзОВ «Ажур». Мешканці сусіднього багатоквартирного будинку захищають свою прибудинкову територію від забудовників (тривають судові процеси). Також знову йшло на сесію рішення про купівлю за безцінь рекреаційної ділянки у 53 сотки біля річки за схемою «мережі». Дякую Екоклубу за висловлену позицію, щоб депутати не підтримували цей проєкт рішення. Минулого разу всі ці питання зняли з розгляду. Але на наступній сесії буде чергова спроба внесення цих питань на голосування.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також