Три спортсмени з Рівненщини можуть поїхати на Олімпіаду у Париж

635 0

Ми у соцмережах:

радник голови ОВА Сергій Татаренко та Віталій Ліпський

Троє спортсменів із Рівненщини мають шанси здобути ліцензії на Олімпійські ігри 2024 в Парижі. Про це та про підсумки минулого спортивного року говорили під час брифінгу в Рівненській ОДА.

- Наразі українські спортсмени вибороли 51 олімпійську ліцензію. Серед них немає спортсменів із Рівненщини. Проте троє наших учасників ще матимуть змогу це змінити. У кульовій стрільбі маємо надію на Олега Омельчука, у легкій атлетиці розраховуємо на чемпіонку Європи з бігу на 800м Наталію Кроль та віримо у нашого велогонщика Олександра Гудиму, - сказав Віталій Ліпський, начальник управління у справах молоді та спорту Рівненської ОВА

Нагадаємо, щоб отримати право виступу на олімпійських іграх, необхідно отримати «олімпійську ліцензію». Для цього потрібно вдало виступити на чемпіонаті світу чи іншому континентальному турнірі з конкретного виду спорту або перемогти у відбіркових турнірах.

Крім цього, обговорили підготовку до змагань «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч». Нині в Рівненській області зареєстровано понад тисячу команд.

Першими етапами проєкту стануть турніри у школах та громадах. Згодом проведуть зональні змагання у 4 районах області та у місті Рівне. А вже у травні пройдуть обласні фінали, де визначать переможців й тих, хто представлятиме Рівненщину на всеукраїнському рівні.

- Ігри проведуть у 5 видах спорту. В Рівненській області по кожному з них вже є достатньо команд. Найпопулярнішими стали волейбол та футзал, достатньо команд з баскетболу, зареєструвались й учасники в спортивному орієнтуванні та у новому для нас виді - черлідингу, - розповів спікер.

Начальник управління молоді та спорту повідомив також про результати реалізації ініціативи «Активні парки» в минулому році. Адже саме в 2023 році у кожній громаді області визначили координатора проєкту.

Провели 6.5 тисяч фізкультурно-спортивних заходів у 87 локаціях. Залучили до участі понад 92 тис. осіб. В результаті Рівненщина посіла 4 місце серед регіонів України за активністю у втіленні програми, повідомляє Рівненська ОВА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також