Свербить голова: від стресу чи, може, від паразитів

971 0

Ми у соцмережах:

Свербить голова: від стресу чи, може, від паразитів

Від сверблячки шкіри голови страждає кожен другий. Краще не терпіти, а знайти причину і вилікуватися. Ось основні причини, через які може свербіти голова.

Себорейний дерматит. Відвідайте дерматолога, він призначить курс лікувальних шампунів і вітаміни. Курси потім доведеться повторювати. Адже дерматит — це не тільки лупа і свербіж, через нього цибулини стають слабкими і волосся починає випадати.

Реакція на косметику і шампунь. Якщо почала свербіти голова, то, можливо, у вас алергічна реакція. Ще одна причина — через миючі засоби і косметику може порушитися водно-ліпідний обмін, тому шкіра голови сохне і свербить.

Харчування. Дієти і зловживання шкідливими продуктами може призвести до проблем з обміном речовин. Імунітет також слабшає, і як результат — суха шкіра, лупа, свербіж.

Перевантаження. М’язо-ва напруга також може стати причиною свербіння шкіри голови. Крім того, може свербіти ще й спина, шия і плечі. Справа в тому, що великі навантаження викликають мікростимуляцію судин шкіри голови і мікротравми тканин. Все це призводить до запального процесу, який і викликає свербіж.

Паразити. Ви здивуєтеся, але навіть в наш час заразитися вошами досить просто. Тому при свербінні голови не відкидайте цю причину.

Стрес і нерви. Зверніться до терапевта і невролога, постарайтеся менше нервувати.

Гормони. Частий симптом гормонального збою — це сухість шкіри обличчя і голови, свербіж, лупа. Спостерігається у кожної другої людини під час статевого дозрівання, вагітності або менопаузи. Сходіть до ендокринолога.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також