Заступника керівника Клеванської громади оштрафували за ДТП на службовому авто

1407 0

Ми у соцмережах:

Заступника керівника Клеванської громади оштрафували за ДТП на службовому авто

Місцевий суд визнав заступника голови Клеванської селищної ради Віталія Ваколюка винним у скоєнні дорожньо-транспортної аварії. Механічних пошкоджень під час зіткнення зазнали службовий автомобіль «ВАЗ 2107», за кермом якого перебував чиновник, та «BMW X7».

Розпорядженням селищного голови, з метою забезпечення транспортної дисципліни, за відповідачем було закріплено з правом керування службовий легковий автомобіль марки «ВАЗ 2107» та укладено договір про повну матеріальну відповідальність працівника.

Цивільно-правова відповідальність обох транспортних засобів, які стали учасниками ДТП,  була застрахована на підставі договорів обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.

Страхова компанія виплатила власникові «BMW X7» необхідну суму на відновлювальний ремонт автомобіля.

Частину цих коштів погасив страховик автомобіля «ВАЗ 2107», решту суми сплатила селищна рада, після чого звернулася з позовом до заступника селищного голови з регресною вимогою про відшкодування шкоди.

Оскільки місцевий суд відмовив органу місцевого самоврядування у задоволенні позову, покликаючись, у тому числі, на пропущені строки позовної давності, позивач оскаржив судове рішення до Рівненського апеляційного суду, просив скасувати рішення та ухвалити нове — про задоволення позову.

Оскільки селищна рада, як власник транспортного засобу «ВАЗ 2107», відшкодувала шкоду, завдану діями працівника, який керував транспортним засобом, вона, згідно з положеннями ст.1191 ЦК України, має право на відшкодування заступником селищного голови такої шкоди в порядку регресу.

Рівненський апеляційний суд задовольнив апеляційні вимоги позивача. Він повинен сплатити селищній раді понад 200 тисяч гривень.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також