Сафонов чекає порад від рівнян, в яких водоймах варто перевірити воду

790 0

Ми у соцмережах:

Сафонов чекає порад від рівнян, в яких водоймах варто перевірити воду

Пляжний сезон невдовзі розпочнеться. Тож наступного тижня лаборанти та гігієністи Рівненського обласного центру контролю та профілактики хвороб традиційно візьмуться за дослідження та оцінку якості поверхневих вод у місцях купання населення.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці  повідомив директор Рівненського обласного центру контролю та профілактики хвороб Роман Сафонов.

Регулярний контроль проводиться переважно на територіях, що офіційно визначені органами місцевого врядування, як місця для відпочинку населення (таких в області з півтора десятка). Перевірятимуть і Басівкутське озеро, де відпочивають івняни. Як правило, травнева вода там нині чистіша, ніж буде за пару місяців.

- Натомість у моїх читачів й читачок, які мешкають на Рівненщині,  є можливість додати в коментарях локацію популярних у народі, але “несанкціонованих” місць для купання, щоб надалі ми могли пропонувати громадам, у разі гарної якості води, належним чином облаштувати ці рекреаційні зони та активно їх використовувати. Або ж, навпаки, повідомити про небезпеку, якщо якусь заразу знайдемо, - каже Роман Сафонов.

У коментарях читачі назвали кілька водойм, які цікавлять людей: фонтан на проспекті Миру, де купаються діти, Буща Смизької громади, кар'єр у Здолбунові, став біля бази "Сокіл" у Суську, Оржів -  пляж на річці Горинь та озеро біля готелю «Швейцарія» в Обарові. Усі охочі можуть також долучитись та назвати інші популярні водойми, де купаються мешканці Рівненщини, рятуючись від літної спеки.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також