Розповіли, навіщо потрібні добровольці для тестування нової вакцини в Рівному

2565 0

Ми у соцмережах:

Розповіли, навіщо потрібні добровольці для тестування нової вакцини в Рівному

У Рівному проводитимуть клінічні випробування нової китайської вакцини проти COVID-19.

 Виробник цієї вакцини — Shenzhen Kangtai Biological Products Co, чию продукцію вже використовують у боротьбі проти гепатиту, гемофільної інфекції тощо.

Про це розповіла координаторка клінічного випробування в Рівному, кандидатка фармацевтичних наук Оксана Штрімайтіс.

«Ні одна з вакцин проти COVID-19, яку використовують сьогодні, не пройшла повномасштабно всі 3 фази клінічних випробувань. Усі вони були екстрено схвалені через швидкі темпи розповсюдження коронавірусної інфекції. Саме тому виробник нової вакцини захотів провести клінічні випробування на найвищому рівні й вивести її на міжнародний рівень. Крім України, участь у тестуваннях беруть: Індія, Філіппіни, Малайзія, Аргентина», — зазначила Оксана Штрімайтіс.

Команда лікарів і медсестра колишньої поліклініки №2, що на вулиці Драгоманова 7, які долучилися до клінічних випробувань, проходили спеціальне навчання від Державного експертного центру Міністерства охорони здоров’я України. 

Для клінічних випробувань хочуть залучити добровольців, які отримають фінансове заохочення в розмірі 8000 гривень і компенсацію транспортних витрат — 1300 гривень. 

Головні умови: бути нещепленим від COVID-19, не мати позитивного ПЛР-тесту за останні півроку, не мати загострень хронічних захворювань. 

Додамо, що брати участь у тестуваннях можуть жителі всієї Рівненської області.

Більше інформації: Рівнянам платитимуть за випробовування на них нової вакцини з Китаю


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також