Роман Сафонов став гендиректором

2021 0

Ми у соцмережах:

Роман Сафонов став гендиректором

У Рівненському центрі контролю та профілактики хвороб призначили генерального директора . Ним став Роман Сафонов.

Після перемоги у конкурсі та проведення спецперевірки, відповідно до наказу міністра охорони здоров’я, 31 грудня 2021 року Роман Сафонов призначений на посаду генерального директора установи терміном на 5 років.
Сьогодні, 4 січня, розпорядженням головного державного санітарного лікаря України Сафонов уповноважений на здійснення повноважень головного державного санітарного лікаря Рівненської області, повідомив у Фейсбуці Рівненський центр контролю та профілактики хвороб. 

Біографічна довідка: Сафонов Роман Валерійович народився 22 квітня 1973 року у місті Дніпропетровськ (м.Дніпро). Після закінчення Дніпропетровської державної медичної академії усе життя присвятив роботі у галузі профілактичної медицини.

Професійну діяльність розпочав у 1997 році у Рівненській міській санітарно-епідеміологічній станції лікарем-інтерном з гігієни праці, далі працював лікарем з комунальної гігієни; у 2000 році очолив відділення комунальної гігієни Рівненської обласної санітарно-епідеміологічній станції; з 2003 року – керівник санітарно-гігієнічного відділу обласної СЕС, а з 2007 року – заступник головного державного лікаря області. У цей період формує одну з найпотужніших в Україні лабораторій електромагнітних полів та інших фізичних факторів, стабільно високий професійний рівень демонструє очолювана ним інженерна група з експертизи проєктної документації на відповідність санітарному законодавству.

Активно бере участь у розробці низки реалізованих. нормативно-правових актів в сфері гігієни та медичної екології. У випадках надзвичайних ситуацій – координатор роботи груп хімічної, біологічної та радіологічної розвідки. Після ліквідації у 2012 році санепідемстанцій – заступник начальника Головного управління Держсанепідслужби, заступник головного державного санітарного лікаря області. У серпні 2015 очолює Рівненський обласний лабораторний центр. Вже за перші місяці його керівництва стрімко збільшується ефективність та результативність виробничих процесів, кардинально поліпшується матеріально-технічна база. Як член робочої групи при Міністерстві охорони здоров’я (жовтень 2019 року) є одним з ідеологів збереження державної вертикалі у сфері забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення та створення в Україні на базі лабораторних центрів мережі центрів контролю та профілактики хвороб. Початок пандемії коронавірусної хвороби засвідчив правильність цієї позиції.

У квітні 2020 року з відновленням інституції головних санітарних лікарів Роман Сафонов отримує відповідні повноваження та швидко забезпечує нарощення лабораторних потужностей, організацію своєчасного виявлення хворих, інші протиепідемічні заходи. Установа весь час пандемії є одним з лідерів тестування та стабільно має найменшу летальність від COVID-19 в Україні. У грудні 2020 року отримує диплом магістра з менеджменту Національного університету водного господарства та природокористування.

Відповідно до указу президента України Володимира Зеленського в 2021 році з нагоди Дня Конституції отримав почесну відзнаку – звання «Заслужений лікар України».

У червні поточного року очолив новостворену Державну установу «Рівненський центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я» як виконувач обов’язків.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також