Рівне — у «зеленій зоні», але розслаблятись зарано

1498 0

Ми у соцмережах:

Рівне — у «зеленій зоні», але розслаблятись зарано

Рівне увійшло до «зеленої зони» поширення коронавірусу, а це означає пом'якшення карантинних обмежень

 Рівне увійшло до більш м'якої «зеленої зони» поширення коронавірусу, адже статистика виявлених інфікованих більш оптимістична, ніж ще два тижні тому, та й число нових хворих таке ж як і кількість тих, хто одужав. Оскільки запроваджені раніше карантинні заходи були результативними, то чиновники готуються пом’якшити деякі заборони — статус “зеленої зони” це дозволяє.

Галина Кульчинська, заступниця міського голови Рівного:

- У нас був важкий період на початку оголошеного карантину, і тоді ми постійно зверталися до рівнян, щоб дотримувалися простих карантинних заходів – соціальної дистанції та носіння захисних масок. Про такі заходи нагадуємо й до цього часу. Загалом у Рівному досить жорстко виконувались і контролювались карантинні обмеження. Можна пригадати, наприклад, як під міськвиконкомом збиралися люди, які вимагали дозволити вуличну торгівлю та інші. Однак їм твердо відповідали: «Ні!». Рішення комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій приймала дуже виважено, орієнтуючи на статистику інфікування. Дуже грамотно спрацювали сімейні лікарі, які у телефонному режимі консультували усіх людей, які потребували допомоги.

Наразі за вихідні у Рівному було зареєстровано лише 35 нових випадків інфікування, натомість 28 людей одужали. Під час пандемії це нормальний результат. У міській лікарні немає нікого, хто потребує підключення до апарату ШВЛ, а у 18 людей хвороба проходить з середньою важкістю. Всього у міській лікарні Рівного перебуває 51 пацієнт.

Оскільки Рівне віднесено до «зеленої зони», то в четвер міська комісія ТЕБ і НС зможе ухвалити рішення про відновлення пільгового перевезення у тролейбусах. В п’ятницю пільговики уже зможуть їздити безкоштовно. Щодо приватних маршруток, то пільговий проїзд в них діятиме з понеділка. Також плануємо дозволити змагання зі спідвею.

Зауважу, що «зелена зона» - це не кінець карантину. Тому прошу рівнян - не розслабляйтеся! Коли заходите в магазин або в транспорт, в інші місця, де є багато людей, то одягайте захисну маску. Звісно, на вулиці та в парку можна маску не носити, але максимально дотримуйтесь соціальної дистанції та ретельно та регулярно мийте руки.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також