Путін влаштував зачистки – арештовують генералів

887 0

Ми у соцмережах:

Путін влаштував зачистки – арештовують генералів

Російські генерали знали про плани «вагнерівців» повстати проти керівництва у Москві.

Саме тому диктатор Володимир Путін влаштував репресії проти тих, хто підтримав або був лояльним до бунту, повідомляє The New York Times.

Першим було арештовано відомого генерала Сергія Суровікіна. Це сталося 25 червня.

Джерела видання стверджують, що Євген Пригожин не почав би бунту, якби знав, що його не підтримає вище військове керівництво країни. Ймовірні, цю лояльність для «вгнерівців» міг забезпечити Суровікін.

Цікаво, що сам генерал Суровікін виступив проти повстання, коли воно стало публічним у п’ятницю. На відео він закликав російські війська залишатися на своїх позиціях в Україні і не приєднуватися до повстання.

Але один колишній чиновник назвав це повідомлення схожим на «відео із заручником». За словами колишнього чиновника, мова тіла генерала Суровікіна свідчила про те, що йому незручно засуджувати колишнього союзника, який поділяє його погляди про російське військове керівництво.

Були й інші ознаки розділеної лояльності у вищих рядах армії.

Ще один російський генерал — генерал-лейтенант Володимир Алексєєв — виступив із власним відеозверненням, назвавши будь-які дії проти російської держави «ударом ножа в спину країні і президенту».

Але через кілька годин він з’явився на іншому відео, спілкуючись із Пригожиним у російському місті Ростов-на-Дону, де бойовики «Вагнера» захопили військові об’єкти.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також