Рівненщина хоче купувати зброю, щоб допомогти ЗСУ

245 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Минулої п'ятниці депутати обласної ради одностайно проголосували за регіональну програму "Зброя від Рівненщини – «Зроблено в Україні». Обласна військова адміністрація цю ініціативу підтримала. Голова ОВА Олександр Коваль впевнений, що вся Рівненщина згуртується навколо цієї програми, будуть залучатися не лише бюджетні кошти, буде й фінансування від бізнесу.

Допомога армії є постійно — і від влади, і від волонтерів, але, зазвичай, йдеться про купівлю тепловізорів, амуніцію, дрони та автомобілі. Але, як наголосив ініціатор цієї програми перший заступник голови облради Микола Кучерук, “нашій армії потрібна зброя, купувати для війська потрібно протитанкові комплекси «Стугна», гаубиці «Богдана» та ракети «Нептун». Причому, йдеться про зброю саме українського виробництва — відомо, що оборонний комплекс може виготовити зброї на 20 мільярдів доларів, а державний бюджет України здатний закупити лише на 6-8 мільярдів. Тому деякі країни почали виділяти свої гроші на закупівлю зброї саме в Україні.


Микола Кучерук, перший заступник голови облради:

- Впевнений, що із закупівлею зброї має допомогти й бюджет Рівненщини. Гроші на зброю можна знайти завдяки скороченню непотрібних видатків. Наприклад, у нас управління освіти, яке хоче за два роки витратити близько 500 тисяч гривень на популяризацію професійно-технічних училищ. Вважаю, що це зараз зайва річ. Думаю, що усі ці програми потрібно переглянути й з’являться вільні кошти. Будемо запрошувати приєднатися до цієї програми й великий бізнес. Думаю, що до фінансування програми доєднаються й наші місцеві громади. Стосовно купівлі зброї, то це відбуватиметься у співпраці з Міністерством оборони України — військові робитимуть замовлення, що їм потрібно на фронті, а Рівненщина це замовлення оплачуватиме.

Олександр Коваль, голова Рівненської обласної військової адміністрації:

- На Рівненщині є кілька десятків підприємств, які виготовляють необхідні речі для Збройних сил України. З огляду на те, що триває війна, не буду називати ці підприємства. Однак вважаю, що нам потрібно підтримати і військо, і місцевий бізнес. Спочатку заслухаємо військових, що їм нагально потрібно на фронті. Наші підприємства виготовлять зразки озброєння. Найкращі з них будуть профінансовані обласною владою.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також