Протокол на міського голову Рівного, який склало Національне антикорупційне бюро, розглядатимуть через тиждень

2365 0

Ми у соцмережах:

Протокол на міського голову Рівного, який склало Національне антикорупційне бюро, розглядатимуть через тиждень

Міський голова Рівного Олександр Третяк не повністю і з порушеними строками надав інформацію, яку запитувало Національне антикорупційне бюро України. За це на нього склали адміністративний протокол, який тепер розглядає Рівненський міський суд.

Протокол передали до суду і 27 грудня його мала розглянути суддя Рівненського міського Наталя Діонісьєва, але засідання перенесли за клопотанням відповідача, повідомляє «Четверта влада».

Прес-служба НАБУ повідомила, що склали протокол ще 28 листопада. За те, що відповідь на їхній запит була невчасною та неповною. Олександр Третяк отримав за це протокол за частиною 1 статті 185-13 Кодексу про адмінправопорушення. Назва статті: «Невиконання законних вимог посадових осіб Національного антикорупційного бюро України, Бюро економічної безпеки України, Державного бюро розслідувань, Служби безпеки України».

За те, що міський голова Рівного порушив термін відповіді на запит від НАБУ та надав їм неповну інформацію, йому загрожує штраф від 4 тисяч 250 до 6 тисяч 800 гривень.

Адвокат та юрист проєкту «Свої люди» від Bihus.info Віталій Гусак каже, що термін притягнення до відповідальності за цієї статтею збігає за два місяці, тобто 28 січня. Він також додає, що справу можуть затягнути, щоб цей термін минув, тоді її закриють, і Третяк зможе уникнути покарання.

У НАБУ детально не розповіли, що саме запитували у Рівненської міської ради і що неповністю відповів міський голова. Повідомили, що не можуть нам сказати, бо «проводиться інформаційно-аналітична робота».

Речниця Олександра Третяка Оксана Власюк також не розповіла, якої інформації стосується справа. Вона передала  «Четвертій владі» таку відповідь міського голови:

- Щодо складення протоколу про ненадання інформації, хочу зазначити що на запит НАБУ інформація була надана в межах п.3 ч.1 ст.17 закону, який регулює їхню діяльність. Крім того зазначу, що всі матеріали, які вимагалися в запиті є у вільному доступі в мережі інтернет на відповідних платформах, що є загальновідомим фактом. А тому вважаю, що складення протоколу в цій частині є безпідставною дією.

На додаткові питання по справі нам не відповіли, бо «більше наразі не коментують».

Наступний розгляд протоколу запланований 9 січня о 10-й годині у Рівненському міському суді.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також