"Пекельна гонка" на Рівненщині: стали відомі переможці

1195 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині другий рік поспіль провели "Пригодницькі перегони "Ostroh trail-2020", їх ще називають "Пекельна гонка". Учасники з восьми регіонів України мали нагоду перевірити себе в командному змаганні на витривалість та вмінні орієнтуватись на місцевості. Таким чином хотіли популяризувати здоровий спосіб життя.

В Острозькому районі відбулись екстремальні туристичні змагання для любителів активного відпочинку та пішохідного туризму.

Учасники перевіряли свою витривалість у командному змаганні на території міста Острога та його околицях.

-  Цьогоріч територію змагань змістили до Національного природнього парку “Мале Полісся”, що на Хмельниччині, урізноманітнивши цим маршрут, адже є люди, які беруть участь в перегонах щороку, – розповів Суспільному голова оргкомітету змагань "Пригодницькі перегони "Ostroh trail-2020" Юрій Ткачук.

Спочатку командні змагання планували провести у квітні, але через карантин дату змістили на жовтень.

- Цьогоріч географія учасників збільшилася. В змаганнях взяли участь 35 команд із 8 регіонів України: Рівненська, Київська, Хмельницька, Харківська, Волинська, Вінницька, Тернопільська та Львівська області. В змаганнях зареєструвалось 103 учасника. Наймолодшому – 11, а найстаршому – 46 років, – розповів Юрій Ткачук.

Пригодницькі змагання проходили в чотирьох заліках :

за маршрутом протяжністю близько 50 кілометрів;
за маршрутом протяжністю близько 20 кілометрів;
за маршрутом протяжністю близько 20 кілометрів для юніорів;
велосипедний маршрут протяжністю близько 60+ кілометрів.

Два останніх додали у 2020-му році. Головною умовою було подолати маршрут командою у повному складі, відмічаючись на контрольних пунктах. Контрольний час в першому заліку становив 24 години, в другому – 15 годин, – йдеться на офіційній сторінці "Ostrog trail" у Facebook.

Метою івенту організатори ставили популяризацію здорового способу життя та спорту, підвищити майстерність мандрівництва та познайомити гостей з історичною спадщиною регіону. Головним завданням було не дістатись фінішу першим, а знайти всі точки, позначення і пункти на карті.
-  Цього року був такий випадок, що одна з дорослих команд, яка йшла на 50 км, прийшла останньою, бо ходили майже 24 години. Але, незважаючи на це, вони знайшли всі пункти та зайняли третє місце, – зазначає горова організаційного комітету Юрій Ткачук.

В “Пригодницьких перегонах "Ostroh trail-2020" – “Пекельна гонка” перше місце в категорії 20+ здобула команда "Патруль" з міста Луцька. Команда "CityRun" з Рівного зайняла перше місце в категорії 50+, в юніорському заліку перемогла команда "Ватра" з міста Здолбунова. А серед велосипедистів першість отримала команда "Vint" з Рівного.

Усім переможцям вручили оригінальні кубки, медалі та призи. Решта учасників отримали в подарунок пам’ятні сувеніри – "бафи".

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також