Озерце на Ювілейному стало місцем трагедії

6622 0

Ми у соцмережах:

Озерце на Ювілейному стало місцем трагедії

У суботу вечері на невеликому озерці, що в парку Хіміків на Ювілейному, сталася трагедія. Четверо місцевих підлітків під час прогулянки в парку вирішили скоротити шлях через замерзлу водойму. Однак крига на водоймі була надто тонка — один з хлопців провалився під лід.

Крики дітей про допомогу почув чоловік, який знаходився поруч. І одразу кинувся до озера, щоб допомогти. Інші ж троє хлопців почали телефонувати батькам. Згодом у парк прибіг і батько дев’ятикласника, який провалився під кригу. До приїзду рятувальників чоловіки самотужки намагалися знайти дитину серед льоду та водоростей, якими наповнена водойма. Однак не вийшло. Знайти уже мертвого школяра вдалося лише через три години. Саме в цей день хлопцю виповнилося 14 років...

Відомо, що чоловіка, який першим кинувся на допомогу, доставили до реанімації, а батькові хлопчика медичну допомогу надали на місці.

Місцеві жителі розповідають, що біля водойми в парку Хіміків постійно бачать дітей.

Дмитро Мельник, речник ГУ ДСНС в Рівненській області:

За кілька останніх тижнів температура повітря дещо знизилася, вода замерзла, проте крига дуже тонка. Зараз небезпечно виходити на лід. В області фіксується багато випадків, коли діти йдуть гратися на тонку кригу. Особливо це видно з відео, які діти розміщують у соціальних мережах. Хочу застерегти батьків цих дітей, що такі ігри можуть призвести до трагедії. Втім, така ж ситуація й з дорослими. Найважче — з рибалками. Вони завжди нам розповідають, що знають правила безпеки, яких потрібно дотримуватися. Однак практика свідчить про інше — рятувальникам доводиться діставати їх з води за допомогою човнів. І це ще добре, коли рятувальники встигають. Бо нерідко ситуація завершується трагічно.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також