НАБУ розслідує справу проти рівненської судді, яка визнала українські продуктопроводи власністю російської "Транснефти"

1719 0

Ми у соцмережах:

НАБУ розслідує справу проти рівненської судді, яка визнала українські продуктопроводи власністю російської

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) розслідує справу стосовно судді Господарського суду Рівненської області Ярослави Гудзенко.

Суддя  визнала власністю ДП "ПрикарпатЗахідТранс" ділянки нафтопродуктопроводів "Самара - Західний напрямок" і "Грозний - Армавір - Трудова" протяжністю понад тисячу кілометрів розташованих на території України, випливає з матеріалів, оприлюднених в Єдиному реєстрі судових рішень, повідомляє UA.Interfax.

Солом'янський райсуд Києва 23 січня 2018 року надав НАБУ тимчасовий доступ до оригіналів усіх документів судової справи №14/312, рішення за яким і прийняла Ярослава.Гудзенко.

На думку НАБУ, рішення судді неправосудне і є корупційною дією.

- Встановлено (НАБУ - ІФ), що суддя Госпсуду Рівненської області Я.Гудзенко, діючи умисно, лише протягом одного засідання 21 квітня 2015 року та лише за результатами розгляду однієї заяви відповідача (...) на підставі доказів, які, безумовно, не могли бути прийняті судом як нові, прийняла рішення на користь і в інтересах ДП "ПрикарпатЗахідТранс", - йдеться в судових матеріалах.

Як повідомлялося, в лютому 2016 року "Транснефть" продала "ПрикарпатЗахідТранс" швейцарській International Trading Partners AG. 

Більше - читайте Знову суд за труби та Труба спотикання: доля українського нафтогону знову виршується в суді


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також