На Рівненщині придумали, як робити корисні фіточаї для військових

835 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині придумали, як робити корисні фіточаї для військових

Щоби наші захисники і захисниці були здорові.

Працівники Оженинської публічної бібліотеки, що на Острожчині, створили «фітолабораторію» із виготовлення трав’яних чаїв для наших військових, - розповідають у Рівненській обласній військовій адміністрації.
 
Трав’яний чай – це джерело вітамінів та мікроелементів, який і спрагу втамує, і здоров’я додасть.
 
- Для цього в Оженинській публічній бібліотеці відкрили збір лікарських рослин - м’яти, ромашки, лаванди, нагідок, меліси тощо. З них у подальшому виготовлятимуть фіточаї, які передадуть нашим бійцям. Ініціаторкою втілення ідеї стала завідувачка бібліотеки Ірина Уштик. На це її надихнули юні відвідувачі, котрі під час одного з бібліотечних заходів зацікавилися рослинами, що ростуть поблизу бібліотеки. Так зародилася ідея вивчати рослини рідного краю. З червня бібліотечні працівники організували низку природничих екскурсій, де діти дізналися багато цікавого про властивості й методи збору лікарських рослин та розпочали їх заготівлю.

Завідувачка місцевого будинку культури Галина Пелих теж долучилася до реалізації задуму та надає приміщення для сушіння рослин.
Жителька села Черняхів Галина Радчук шиє для чаю спеціальні екомішечки з льону, дизайн яких розробили діти. Також виготовили спеціальні ємності для сушіння трав.
Наразі всіх небайдужих просять долучитися до збору лікарських трав. Збір триватиме впродовж літа.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також