Манікюр з гель-лаком: старіння шкіри,травми нігтя, бактерії під шкірою

734 0

Ми у соцмережах:

Манікюр з гель-лаком: старіння шкіри,травми нігтя, бактерії під шкірою

Стійке довготривале покриття чи здоров’я нігтів і шкіри? Так, виявляється, таке популярне покриття для нігтів, як гель-лак може завдати шкоди.

Зняття гель-лаку, як і нанесення, завжди супроводжується видаленням тонкого верхнього шару нігтьової пластини. Це може призвести до витончення нігтів та підвищеної чутливості. А процес замочування в ацетоновому розчиннику може викликати алергічний контактний дерматит, що проявляється у вигляді висипу та лущення навколо кінчиків пальців.

Один із негативних ефектів, пов’язаних із довготривалим носінням гель-лаку, особливо з товстим шаром, — є розростання гіпоніхія, який захищає нігтьову пластину від патогенних бактерій або шкіри під нігтем.

Наукові дослідження також свідчать про те, що УФ-випромінювання ламп для закріплення гель-лаку може пошкоджувати клітини, збільшуючи ризик розвитку раку. Пігментація та старіння шкіри рук та ніг — частіші прояви впливу ультрафіолету.

Тривале носіння гель-лаку може призвести до утворення повітряних кишень під покриттям, де можуть розмножуватися бактерії чи грибки. Важливо також врахувати, що густий шар покриття змінює архітектуру нігтя, роблячи його більш уразливим для травм та ламкості. Особливо небезпечно переходити з педикюром, оскільки тиск вузького взуття може збільшити пошкодження.

Занадто товстий шар гель-лаку може перешкоджати оцінюванню стану нігтів і, як наслідок, здоров’я людини. Колір, текстура та стан нігтьових пластин можуть бути індикаторами різних захворювань, таких як проблеми із серцево-судинною системою або ендокринними розладами.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також