Чи можна їсти крупи, в яких завелися жучки

1866 0

Ми у соцмережах:

Чи можна їсти крупи, в яких завелися жучки

Люди часто знаходять у крупах, борошні, цукрі та крохмалистих продуктах жучків, а також павутинки, сухі кокони, гусениць або метеликів харчової молі. Іноді помітити їх вдається не одразу, а лише під час приготування чи вживання їжі. Приємного в цьому мало, але в коментарі The Guardian експерти запевнили: шкоди це не завдасть, в них буде додатковий білок.

Зазвичай, у крупи потрапляють три типи комах: зернові довгоносики, борошняні жуки та харчова міль. Їхні яйця або личинки можуть знаходитися всередині або зовні пакетів з продуктами, придбаних у магазині. Якщо ви хочете зберегти заражену їжу, ви можете розігріти її в духовці, щоб убити комах. Нагрівайте її при температурі 60°C щонайменше 15 хвилин. Поміщення продуктів у морозильну камеру на 48 годин також уб’є яйця, личинки та дорослих особин.

Щоб уникнути появи жучків та молі в майбутньому, найкраще складати продукти в банки, що герметично закриваються: поліетиленові пакети не є перешкодою для комах. Відлякати шкідників зможуть і різноманітні сушені трави, зокрема — лаврове листя.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також