Ексдиректора рівненського підприємства «Укрбурштин» підозрюють у корупції

1208 0

Ми у соцмережах:

Ексдиректора рівненського підприємства «Укрбурштин» підозрюють у корупції

НАБУ повідомило про спробу розкрадання коштів державного підприємства «Укрбурштин», яке знаходить по вулиці Київській у Рівному.

 В організації схеми САП та НАБУ підозрюють колишнього керівника підприємства.

За версією антикорупційного бюро, у вересні 2020-го дочірнє підприємство «Укрбурштин» уклало договір відповідального зберігання науково-технічної документації вартістю 58,764 млн грн, власником якої нібито було ТОВ.

- Насправді ж, як з’ясували детективи, ніякої документації не існувало - документи підробили. Надалі директор ДП інсценував їхнє викрадення, заявивши про це в поліцію. У такий спосіб в «Укрбурштину» утворився борг перед ТОВ на понад 59 млн грн. Після цього співучасники злочину з метою стягнення боргу ініціювали відкриття справи про банкрутство «Укрбурштину», щоб згодом стягнути кошти через відповідну процедуру», - розповіли в НАБУ.

Слідство вважає організатором цієї корупційної схеми фізичну особу, яка мала вплив на директора державного підприємства.

Ця особа «розробила план заволодіння коштами «Укрбурштину», розподілила ролі між іншими учасниками злочину та поетапно давала вказівки про укладення нікчемних правочинів та перерахунок коштів за фактично ненадані послуги на рахунки підконтрольних йому суб’єктів господарювання».

В НАБУ додали, що справа про банкрутство «Укрбурштину» перебуває у Господарському суді Києва. Але наразі вона не розглянута.

Нагадаємо, у 2015 році Господарський суд Рівненської області ухвалив припинити справу про банкрутство ДП, що дозволяє державі повернути контроль над цим підприємством.

За джерелами «Слово і діло», підозри оголошені ексдиректору ДП «Укрбурштин» Роману Якименку та керівниці ТОВ «Ленд Груп Компані» Ірині Шевчук.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також