Березнівчанка народила п`яту дитину в автомобілі біля Костополя

861 0

Ми у соцмережах:

фото - ілюстративне

Чоловік віз її з Березного в обласний перинатальний центр. Пологи відбулися біля Костополя ще до приїзду бригади екстреної меддопомоги. Народилася дівчинка, у жінки — це п'ята дитина.

Детальніше про цей випадок, який стався увечері 26 листопада, Суспільному розповіла лікарка Юлія Кравець, яка у складі бригади екстренки виїжджала до породіллі.

За інформацією лікарки, 31-річна жінка із чоловіком на своєму автомобілі їхали з Березного у Рівне на пологи. У них мала народитися п'ята дитина. Перейми перейшли в потуги і на півдорозі, біля Костополя, сталися пологи:

- Ми їх вже зустріли біля села Кустин в їхній автівці, вони їхали на аварійці. Породілля казала, що всіх дітей народжувала швидко. Вони, певно, до цього були готові, бо жінка була дуже спокійна, зовсім не схвильована і чоловік її теж — адекватний, нормально все сприймав і біля неї ходив. Не так, як буває, що чоловіки мліють, коли бачать щось таке. Навіть було дивно, бо ми більше були схвильовані, аніж вони. І, на диво, все добре обійшлося в цих екстремальних пологах, можна сказати, у польових умовах, в машині.

Зі слів Юлії Кравець, це перший такий випадок у її майже десятирічній лікарській практиці.

- Дитинка увірвалася в це бурхливе життя самостійно. Стан жінки був задовільний, всі життєві показники в нормі, але плацента ще не відійшла. Новонароджена дівчинка також була в задовільному стані — рожевий шкіряний покрив, вона дихала і гучно кричала. Ми вели спостереження за породіллею і новонародженою.

За даними лікарки, зазвичай швидку викликають до вагітних, щоб медики доправили їх до пологового будинку.

- На пологи навіть трапляється рідко, а тут — взагалі такий навіть екстремальний виклик, коли жінка вже сама народила. Звісно, хвилюєшся, щоб дитина була в задовільному стані, щоб ускладнень не було під час пологів. Це те, чого взагалі не можеш передбачити і чого чекати.

Породіллю разом і новонародженою донькою бригада швидкої доправила до обласного перинатального центру. спілкуватись із пресою матір відмовилась.

У пресслужбі екстренки додали, що подібні випадки трапляються не вперше, медики фіксують по кілька пологів в дорозі на рік. Водночас окремої статистики — не ведуть. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також