Адвокат бурштинокопачів, в яких вилучили всюдихід, мотопомпу, пальне та каміння, просив скасувати арешт на майно

875 0

Ми у соцмережах:

Адвокат бурштинокопачів, в яких вилучили всюдихід, мотопомпу, пальне та каміння, просив скасувати арешт на майно

Цьогоріч 18 березня на Сарненщині поліцейські спільно з колегами з управління Служби безпеки України регіону викрили двох жителів села Переброди поблизу лісу. З місця події правоохоронці вилучили всюдихід, на причепі якого були мотопомпа, 10 каністр із пальним та близько 500 грамів каміння, схожого на бурштин-сирець.

21 березня місцевий суд наклав арешт на вилучене майно. Представник мешканця села Переброди оскаржив ухвалу слідчого судді суду першої інстанції до Рівненського апеляційного суду. Просив її скасувати, а майно — всюдихід і пальне в каністрах — повернути.

Сучасний Кулібін, який змайстрував всюдихід із автомобіля «ГАЗ-66», замінивши двигун із бензинового на дизельний, стверджував, що вирушив з односельцем у болотисту місцевість на кілька тижнів збирати ягоди. Мовляв, цим промислом займається давно, а журавлина на весні добре ціниться.

Чому в кузові не було ягід, а лише мотопомпа, дизпальне і каміння, схоже на бурштин-сирець, 43-річний перебродівець роз’яснити суду не зміг.

Пояснення надав прокурор, який заперечив проти задоволення апеляційної скарги представника. Державний обвинувач роз’яснив, що в ході аеророзвідки всюдихід було виявлено саме в місцях незаконного видобутку бурштину, а знаряддя, вилучені на місці події, лиш підтверджують справжні наміри чоловіків. Просив оскаржувану ухвалу слідчого судді місцевого суду залишити без змін, бо вирішується питання спеціальної конфіскації вилученого майна.

Рівненський апеляційний суд відмовив представникові 43-річного мешканця Сарненського району в задоволенні апеляційної скарги про скасування арешту на транспортний засіб кустарного виробництва та каністри з дизельним пальним. 

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також