Премію імені Ігоря Свєшнікова отримає на Рівненщині профільний чиновник

658 0

Ми у соцмережах:

Премію імені Ігоря Свєшнікова  отримає на Рівненщині профільний чиновник

Стало відомо, хто отримає обласну премію імені Ігоря Свєшнікова у галузі охорони культурної спадщини Рівненщини. Про це повідомили в Рівненській обласній раді.

Лауреатом став начальник відділу охорони культурної спадщини управління культури і туризму Рівненської ОДА Юрій Калітинський. Його на цю премію висунув колектив Державного історико-культурного заповідника Острога.

Зазначимо, що в галузі культури пан Калітинський працює понад 36 років. Брав активну участь у створенні Літературного музею Уласа Самчука, "Музею Бурштину", меморіального комплексу "Героям Гурбинської битви" та Культурно-археологічного центру "Пересопниця".

Нагадаємо, що іменну відзнаку Ігоря Свєшнікова, українського історика , археолога, дослідника Берестецької битви, доктора історичних наук, академіка Краківської академії наук заснували у 2006 році, Вона  присуджується за 2023 рік і становить 25 тисяч гривень. Кандидатуру Юрія Калітинського комітет затвердив одноголосно. 

У попередні роки лауреатами премії були краєзнавиця, дослідниця історії Рівного Галина Данильчук, завідувач відділу історії Дубенського заповідника Юрій Пшеничний, директор Державного історико-культурного заповідника Острога Микола Манько та завідувач сектору збереження культурної спадщини обласного краєзнавчого музею Олексій Черницький.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також