На Рівненщині аналізували роботу ВЛК: більшість військовозобов’язаних – на дообстеженні

6585 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині аналізували роботу ВЛК: більшість військовозобов’язаних – на дообстеженні

У Зарічненській військово-лікарській комісії – 52%, у Радивилівській – 30%, у Вараській та Рівненській - по 24%. Це дані відділів з показниками, де найчастіше направляють на медичне дообстеження призовників.

Такі результати моніторингу за квітень оприлюднив під час наради перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

- Більшість військовозобов’язаних у цих ВЛК – на дообстежені. Це створює передумови для ухиляння від служби. Тому спільно з ТЦК та поліцією аналізуємо системність висновків, моніторимо динаміку. Напрацьований механізм таких перевірок застосовуємо для усіх 19-ти ВЛК. Будь-які порушення в системі роботи комісій вже передаються до правоохоронних органів, - заявив Сергій Подолін.

Він додав, що загалом у Вараському районі на дообстежені знаходиться 30% таких осіб, натомість у інших він становить від 5 до 10%.

Під час наради з Департаментом цивільного захисту та охорони здоров’я Рівненської ОДА та Рівненським обласним ТЦК та СП були роз’ясненні деякі питання щодо направлення на дообстеження апаратом МРТ. У межах конструктивного діалогу обговорили проблемні питання, з якими зіштовхуються комісії. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також