Міський голова взяв у руки лопату і пішов саджати платани

2480 0

Ми у соцмережах:

Міський голова взяв у руки лопату і пішов саджати платани

У Здолбунові висадили 11 платанів: три - у міському сквері, ще вісім – на території гідропарку.

Платани – це подарунок для громади.

- Платан – дуже красиве дерево. Cподіваюся, що молоді деревця виростуть високими, густими та могутніми. Дякуємо за чудовий подарунок Роману Тишкуну, який зараз захищає Україну та нас з вами! Ми підтримуємо бійців-земляків, а вони – дбають про нашу громаду, - повідомив міський голова Здолбунова Владислав Сухляк, який взяв у руки лопату та також долучився до процесу садіння дерев.

Плата́н— невеликий рід дерев, який походить з північної півкулі. На Кавказі відомий як чинар, а в Північній Америці як сикамор.

Це великі листопадні дерева, які в дикому вигляді зазвичай ростуть у прирічкових та інших вологих районах, хоча відносно стійкі до посух, якщо вирощуються у віддаленні від струмків та річок. Стовбур дерева має циліндричну форму і може сягати 50 метрів у висоту і 18 метрів - в окружності. Живуть платани іноді навіть більш, ніж дві тисячі років.

У жаркий період року платан скидає свою зеленувато-сіру кору, оголюючи весь стовбур. Листя чергується, пальчасто-лопатеве, на довгих черешках. Плід — складний горіх, який залишається на дереві всю зиму і навесні розпадається на окремі горішки, які розносяться вітром.. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також