Медикиня з Полісся видавала усім охочим втекти з України довідки про інвалідність

1659 0

Ми у соцмережах:

Медикиня з Полісся видавала усім охочим втекти з України довідки про інвалідність

Мешканець м. Білгород-Дністровський Одеської області та мешканка смт. Зарічне Рівненської області, яка є медичним працівником, вступивши у змову, підшукували громадян України, які виношували намір у будь-який спосіб покинути територію України.

- За грошову винагороду в розмірі 1500 американських доларів, маючи завчасно виготовлені бланки посвідчень про інвалідність та підроблені печатки Міністерства соціальної політики України, заповнювали їх на установчі дані осіб, які здійснили проплату. Передавши документи замовникам, зловмисники безпосереднього забезпечували їх вивіз через державний кордон з України до Республіки Польща або здійснювали їх супровід до пунктів пропуску з наданням вказівок щодо проходження прикордонного контролю, - повідомляє Західне регіонального управління Держприкордонслужби.

Під час проведення слідчих дій за місцем проживання організаторів протиправної діяльності, 23 квітня їм було вручено повідомлення про підозру за ч.1 статті 358 (підроблення документів) та у незаконному переправленні осіб через державний кордон України,  вчиненому організованою групою або  з корисливих мотивів, за ч.3 статті  332 Кримінального Кодексу України.Кримінальним Кодексом України за вчинення даного злочину передбачено покарання - позбавлення волі на строк до дев’яти років

Розглядається клопотання щодо обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими відділення поліції №2 Червоноградського районного відділу поліції ГУ НП у Львівській області та за процесуального керівництва Червоноградської окружної прокуратури Львівської обласної прокуратури.
.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також