Зупинити старіння мозку допоможе магній

864 0

Ми у соцмережах:

Зупинити старіння мозку допоможе магній

З віком організм людини природно втрачає магній, а це позначається на роботі мозку, призводить до погіршення пам’яті, впливає на швидкість мислення та здатність засвоювати нову інформацію. Загалом це природний процес старіння організму. Але поліпшити стан мозку можна, споживаючи продукти, які містять потрібні вітаміни. Зокрема, в цьому процесі важливий магній, який тонізує нервову систему й нервові закінчення. І не тільки.

Вітаміни групи В і D допомагають засвоювати білок і стимулюють ріст клітин мозку. Вітамін К бере участь у синтезі жирів, важливих для розбудови та роботи клітин, а тому вважається одним із найкращих для пам’яті. Вітаміни А та С підвищують імунітет і підтримують активність мозку. Лютеїн і зеаксантин корисні для зору, а отже, для зорової пам’яті.

Для поліпшення пам’яті корисні такі продукти: оливкова олія, курячі яйця, гарбузове насіння, буряковий сік, броколі, волоські горіхи, зелений чай, куркума, чорна квасоля, шпинат, какао, авокадо, чорниця, яблука, жирні сорти риби.

Крім того, напої, що містять кофеїн, вимивають магній з організму. Однак поліпшити стан мозку можна, приймаючи магній додатково.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також