Маленький донор з Рівного дав шанс вижити іншим дітям

3187 0

Ми у соцмережах:

Маленький донор з Рівного дав шанс вижити іншим дітям

Чарівники "Охматдиту" пересадили 2 нирки та печінку від 4-річної дитини з Рівного.

Вдалося врятувати життя 12-річному хлопчику з окупованої частини Херсонської області. Понад 3 роки він чекав на трансплантацію та жив в Охматдиті.

Печінку пересадили 15-річному хлопчику з Кіровоградської області.

Пересадку серця 6-річній дівчинці виконали в Інституті серця МОЗ України.

- Операція пройшла гладко. Дівчинка почувається добре, – написали співробітники клініки на своїй сторінці у Facebook. Трансплантацію виконав лікар-кардіохірург, директор Інституту Борис Тодуров разом зі своєю командою.

- Бачила відео, як мама хлопчика перевідувала дівчинку. Вона принесла їй іграшку і казала: ти запамʼятай. У тебе є янгол, якого звуть Юрочка.. І вона при цьому не плакала. І після цього ще додала: і знай. Ми тебе всі дуже дуже любимо.

Коли день Матері? Для мене - сьогодні.

Ви ж розумієте, що у мене по обличчю текли сльози під час перегляду відео..

Мама загиблого 4-річного хлопчика дала згоду на пересадку серця хворій дівчинці. І після трансплантації їй дозволили послухати, як воно бʼється в інших грудях.

Оце і є для мене - смертю смерть подолав.

Якою треба бути сміливою і сильною, аби дати дозвіл на пересадку серця, втрачаючи сина. І дати шанс жити інший дитині, яка також гине. І врятувати її.

Всі пересадки серця вперше в нашій країні зробив Borys Todurov. Більше двадцяти років я бачу збильзька, як він працює. І який він фанат своєї справи. Зробити пересадку серця дитині - під час війни, коли росія вбиває наших дітей, а він їх рятує всіма можливими методами!

Я пишаюся страшенно. Бо ця операція - показує рівень країни, можливість її розвитку та прагнення рятувати своїх громадян.

Ті, хто хочуть щось накинути зараз, - зробіть краще, - написала у Фейсбуці журналістка Віолетта Кіртока з Цензор. Нет.

Таким чином, шанс на життя завдяки маленькосу рівнянину та його батькам отримали троє дітей

- Донором для пацієнтів Охматдиту став хлопчик з Рівного, якому діагностували смерть мозку. Батьки дитини дали згоду на посмертну пересадку органів, аби подарувати шанс на життя іншим дітям. Світла пам’ять донору та шана його родині. Дякуємо медикам за їх роботу та порятунок дітей України, - повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також