Зеленський призначив генпрокурором пристойного з найближчих, - активіст з Рівного

4327 0

Ми у соцмережах:

Зеленський призначив генпрокурором пристойного з найближчих, - активіст з Рівного

Відомий активіст Віталій Шабунін, який родом із Рівного, висловив свою думку про призначення генеральним прокурором нардепа Андрія Костіна.

  «Вкотре генпрокурором стає не кращий з найкращих, а пристойний з найближчих», — сказав голова Центру протидії корупції в ефірі Радіо НВ.

За словами Шабуніна, в минулому з Костіним виникали ситуації, які псують йому репутацію:

«Коли Костін претендував на посаду антикорупційного прокурора (він теж брав участь у цьому конкурсі), міжнародна частина конкурсної комісії закинула йому кілька зауважень, які і поховали його участь у тому конкурсі. Перше полягало в тому, що він прийняв до себе на роботу дитину свого колеги — народного депутата, а той колега прийняв собі на роботу в помічники дитину Костіна. Такий собі обмін. Чи є це грубим правопорушення? Ні, не є. Чи говорить це про рівень пристойності або непристойності Костіна? Говорить».

Інші зауваження конкурсної комісії, за словами Шабуніна, стосувалися того, що Костін після анексії Криму туди кілька разів їздив.

«Пан Андрій виправдовувався тим, що він відвідував сімейного лікаря. Таке виправдання також не переконало конкурсну комісію. Чи це смертельні гріхи? Мабуть, ні. Чи ці гріхи допустимі для генпрокурора країни, яка дбає про свою репутацію? Мабуть, недопустимі», — пояснив голова ЦПК.

Також він припустив, що з приходом Костіна в Офіс генерального прокурора на місце Ірини Венедіктової нічого не зміниться.

«Він так само, як і Венедіктова, буде в найнезручніші моменти відступати в бік, а всі найогидніші рішення буде підписувати той самий перший заступник, а наразі виконувач обов’язків Олексій Симоненко. Костін жодного разу не показав, що він готовий йти проти волі команди президента, він чітко себе з нею асоціює», — сказав Шабунін.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також