Заступниця Кузмічова звільнилась. Соратники кажуть — через анонімки

1371 0

Ми у соцмережах:

Фото: Суспільне

Услід за звільненим міським головою Олександром Третяком пішла з посади його заступниця з гуманітарних питань Марина Кузмічова. Вона сама написала заяву на звільнення. Її соратники кажуть, що це сталося через анонімки.

Імунітет від звільнення Марині Кузмічовій гарантувала приналежність до партії «Голос». Одразу після місцевих виборів у 2020 році ця партія увійшла до коаліції Третяка й Шакирзяна у міській раді. Умовою входу в коаліцію більшості було саме призначення її на посаду заступника міського голови.

До свого призначення Кузмічова була керівницею благодійного фонду «Серце дітям України». Фонд активно залучав кошти європейців для ремонту в лікарнях та купівлі медичного обладнання. Саме зв’язки з європейськими благодійниками й використовувала на посаді Марина Кузмічова, яка активно залучала кошти для ремонту їдалень та туалетів у школах. Про виконані роботи вона звітувала у соціальних мережах. Однак з червня офіси європейських благодійників почали засипати листами невідомі. У цих листах вони намагалися всіляко очорнити заступницю міського голови та переконати міжнародних партнерів, що рівненським дітям у школах непотрібні нові санвузли та їдальні. З часом ситуація зайшла настільки далеко, що заступниця не витримала й звільнилася.

Відбулась серія чергових атак на моїх партнерів, котрі підтримували роками нашу громаду, — пише Марина Кузмічова у соціальній мережі. — Ці дії коштуватимуть закриття усіх, напрацьованих мною, соціально важливих проєктів — ремонти санвузлів, ремонти відділень у лікарнях, утеплення закладів, ремонти укриттів, ремонти підліткових клубів, оновлення їдалень, придбання медикаментів для ВПО. Всі проєкти, котрі я здійснювала принципом спільнокошт (поєднання коштів платників податків і позабюджетних джерел фінансування) — знищили. За всім стоїть певна політична сила, здогадуюсь, яка. Та озвучувати свої здогадки я не маю права, бо доказів, звісно, у мене бракує.

Лідер фракції «Голос» у міській раді Роман Денисюк підтверджує, що через анонімки їхню представницю вижили з посади. Однак він не готовий спрогнозувати, хто тепер займе місце заступника з гуманітарних питань в Рівному. Усе має вирішитися під час сесії Рівненської міської ради, яка відбудеться наприкінці вересня.

Богдан СЛОНЕЦЬ


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також