Загинув на Запоріжжі сержант з Рівненщини, який воював у багатьох гарячих точках

2082 0

Ми у соцмережах:

Загинув на Запоріжжі сержант з Рівненщини, який воював у багатьох гарячих точках

Люблячий батько та справжній патріот. Людина щирого серця та сильного духу костопільчанин Сергій Філіпов віддав своє життя за волю й суверенність України! У Костопільській громаді 4 лютого оголошено днем жалоби

За день до загибелі рідні востаннє чули голос Сергія,  перед тим, як він разом із побратимами вирушив у бій. Сержант Сергій Філіпов отримав поранення несумісні з життям. Він загинув 30 січня 2024 року під час виконання бойового завдання поблизу Роботинного на Запоріжжі.

Сергій Філіпов народився у Костополі 27 липня 1981 року. Навчався в школі №5 та був випускником Костопільського професійного технічного училища. Здобув професію столяра, після чого займався різьбленням по дереву. Далі проходив строкову службу у ЗСУ в місті Стрий. Після закінчення строкової служби почав займатися підприємництвом.

- Любив дуже автомобілі, найбільше марки Ауді, пам’ятаю що логотип супроводжував його всюди, на одязі та речах, і навіть на війні на автоматі. Брат мав авторитет серед знайомих. Його всі знали добрим, порядним та наполегливим. Він мав багато друзів, був душею компанії. Завдяки автомобільному хобі Сергій себе реалізував та відкрив власну справу. Мав величезне бажання працювати та розвиватися, хотів присвятити себе своїй улюбленій справі, розповідає двоюрідна сестра Орися.

19 квітня 2022-го Сергій доєднався до лав ЗСУ. Служив оператором відділення, командиром 1 механізованого батальйону, мав досвід пілотування дронами. Воїн служив на Запоріжжі, побував у багатьох гарячих точках, де виявив мужність і силу духу. Був поранений та проходив лікування, після чого завжди повертався до своїх побратимів.

- Війна нас дуже зблизила, Сергій став мені як рідний брат. Він завжди йшов до кінця, до своєї мрії та мети. Він був найкращим, нам дуже його не вистачає. Під час служби він не був у ротації, бо вважав, що він потрібен там, розповідає двоюрідна сестра Орися.

У Героя залишилася дружина Майя та донечка Сабіна, батьки Любов та Микола та брат Олександр.

- Я пам’ятаю, що Сергій ще коли не був одружений, то говорив, що в нього буде донька. Згодом і народилася Сабінка, яку Сергій дуже ніжно та чуйно любив, наче відчував, що кожна хвилина із нею є ціннішою за будь-які людські скарби. Заради неї він жив та будував плани,розповідає двоюрідна сестра Орися.

Сергій Філіпов мав статус учасника бойових дій та був нагороджений медаллю «Ветеран Війни», повідомляє Костопільська міська рада.

Інформація про час поховання доповнюється.

Нагадаємо, що в день жалоби на території громади буде приспущено Державний Прапор України на будівлях органів державної влади та місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій. Заборонено вмикати розважальну музику в громадському транспорті, магазинах та закладах харчування. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також