Загинули багато льотчиків, які доставляли ліки та зброю захисникам Маріуполя

2533 0

Ми у соцмережах:

фото - ілюстративне

Україна втратила багато льотчиків, які в умовах відсутності повітряних коридорів доправляли українським захисникам у Маріуполь і на завод «Азовсталь» продукти, ліки, боєприпаси та забирали поранених.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю з нагоди третьої річниці інавгурації, уривок з якого транслювали в ефірі інформаційного марафону «UAразом», повідомляє Укрінформ.

- Дуже велика кількість людей загинула, наших льотчиків, на жаль. Абсолютно героїчні люди, які знали, що складно, знали, що долетіти майже неможливо ... до Азовсталі й привезти їм ліки, харчову продукцію, воду, забрати тіла, поранених. Усе це відбувалося. Дуже багато речей відбувалося, які ніхто офіційно не міг коментувати, - зазначив глава держави.

Він підкреслив, що до Маріуполя й Азовсталі не було повітряних коридорів через потужну російську систему ППО, ракети, тож Україна світові «не просто так говорила: закрийте нам небо».

- Ти не можеш просто підійти до Маріуполя. Там велику кількість тижнів льотчики на гвинтокрилах, знаючи, що 90% вони не повертаються,... вони летіли туди… давати їм їжу, воду, зброю і забирали поранених, - наголосив президент.

Як повідомлялося, більше 80 днів українські захисники тримали оборону Маріуполя. 16 травня розпочалась евакуація українських захисників із заблокованого російськими загарбниками заводу "Азовсталь". 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також