Шпигуна затримали у Рівному біля військової частини

6704 0

Ми у соцмережах:

Шпигуна затримали у Рівному біля військової частини

На вулиці Дубенській у Рівному поблизу військової частини працівники Служби безпеки України зупинили автомобіль, з якого силою виволокли та поклали на землю його водія. Затриманим виявився шпигун, який збирав координати для ворожих ракетних ударів.

Виявилось, що зрадник, уродженець Криму, який уже багато років жив та працював у Рівному — займався міжнародними перевезеннями комерційних вантажів. Слідство має докази, що він регулярно відвідував у Криму своїх родичів. Під час однієї з таких поїздок його у Севастополі завербувала працівниця російської ФСБ.

До моменту повномасштабного вторгнення зрадник перебував у «сплячому» статусі. Однак з початку повномасштабних бойових дій російські спецслужби «активували» свого агента — він мав завдання їздити трасами заходу України та фіксувати переміщення колон військової техніки.

За версією СБУ, згодом російські спецслужби дали своєму агенту нове завдання — корегувати ракетний удар по Рівному. Оскільки для наведення ракет ворогу необхідно мати координати, то він об’їжджав обласний центр автомобілем та фіксував будівлі на камеру мобільного телефону. Особливо росіян цікавили військові об’єкти та госпіталі, де лікуються військові. Російського шпигуна затримали, коли він займався розвідкою та шукав потенційні цілі.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного).

Анна Свінціцька-Савчук, речниця СБУ Рівненщини:

— Цей чоловік займався перевезенням комерційних вантажів, так хотів приховати свою діяльність. Однак у нього нічого не вийшло. Адже Служба безпеки України знала про його відвідування окупованого Криму, де його завербувала російська ФСБ. Працівники СБУ мали інформацію про розвідувальну активність агента. Тому поетапно задокументували кожен його крок, що дозволило убезпечити пункти дислокації Сил оборони та затримати шпигуна «на гарячому». Під час затримання у зловмисника вилучили гаджет, на який він здійснював дорозвідку місцевості.

Наразі відомо, що зрадник перебуває під вартою та всіляко заперечує свій зв’язок з російськими спецслужбами. Адже за скоєне йому загрожує довічне ув’язнення.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також